MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Dünya Gözünü Mersin’e çevirecek  29.08.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin’deki fuar organizasyonlarını gerçekleştiren CNR Holding, kentte bu yıl 4, 2020’de 12 olmak üzere 1,5 yılda toplam 16 fuar düzenleyecek. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, şehirlerin zenginleşmelerinin fuarlarla olduğunu belirterek, “Mersin’deki fuar sayımızı artırdık. Yabancı alıcıları Mersin’e getirmek üzere çalışmalara başladık. Mersin, bundan böyle pek çok yabancı alıcının gelip satın aldığı, bağlantı yaptığı bir yer haline gelecek. Dünya gözünü Mersin’e çevirecek” dedi. 


Dünya Gözünü Mersin’e çevirecek 

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ve ekibi, kentte bu yıl ve 2020’de gerçekleştireceği fuarlar ile Mersin’e katkılarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'in de katıldığı lansmana Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı A. Hamit İzol, MÜSİAD Mersin Şube Başkanı ve MTSO Meclis Üyesi Serdar Yıldızgörer ile MEPİAD Başkanı ve MTSO Meclis Üyesi Özcan Demir de destek verdi.

Erem: “Şehirler fuarlarla zenginleşiyor” 
CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, fuarcılığın Almanya ile geliştiğini hatırlatarak, “Bu fuarlar şehirlere ciddi para bırakıyor. Almanya’yı Fransa, İtalya takip etmiş. En son Milano’da yapılan bir haftalık mobilya fuarında Milano belediye başkanının açıkladığı gelir 1,5 milyar Euro. Çok büyük bir para. Bu paranın büyük bölümünü yurtdışı alıcılardan geliyor. Binlerce alıcı otellerde kalıyor, o ülkenin havayolları kazanıyor, restoranlar bir gecede 3-5 kez masa değiştiriyor, şehir içi ulaşım taksiler, şehirdeki tüm eczaneler dahil bütün mağazalar gece saat 12’ye kadar açık kalıyor. Yani şehirlerin zenginleşmesi fuarlarla oluyor” dedi. 

“Yabancı alıcıları Mersin’e getirmek üzere çalışmalara başladık” 
Mersin’de önümüzdeki yıl için açıkladıkları 12 fuarla da Mersin’e de aynı zenginliği getirmek için çalışacaklarını belirten Erem, “Mersin’deki fuar sayımızı artırdık. Ayrıca, İstanbul fuarlarımız için yıllardır oluşturduğumuz ve uluslararası ortak şirketlerimizden aldığımız datalarla yabancı alıcıların önemli kısmını da Mersin’e getirmek üzere çalışmalara başladık. Mersin, bundan böyle pek çok yabancı alıcının gelip satın aldığı, bağlantı yaptığı bir yer haline gelecek.” 
Yaptıkları incelemeler sonucu Mersinli üreticilerin ihracatını, Irak, İran, Rusya, Suriye, Ukrayna, Körfez Ülkeleri ve İsrail’e gerçekleştirdiğini gördüklerini dile getiren Erem, “Bizim fuarlarımız Çinlileri, Uzakdoğuluları, Tayvanlıları ağırlıyor. Hatta bu yıl Amerika ve Güney Amerika’dan ziyaretçi ağırlamaya başladık. Tabii ki en büyük ziyaretçi grubumuz Almanya, Fransa, İtalya, Rusya. Rusya, bütün fuarlarımız için çok önemli. Ayrıca Rusya Mersin için de önemli. Ama biz özellikle Ortadoğu’dan İran, Irak, Suriye ve Körfez Ülkelerinden Mersin’e gelecek alıcıları organize ediyoruz. Davet ettiğimiz zaman onlara burada ne göreceklerini iyi bir biçimde önlerine koyduğumuzda geliyorlar” ifadelerini kullandı. 

Kızıltan’dan fuarlara destek çağrısı 
MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan da kentte düzenlenen fuarlara her zaman destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Fuarlarla herkesin kazanacağını belirten Kızıltan, “Mersin’in Türkiye ekonomisine katkı sağlaması gerekiyor. Artık helvayı yapmamız lazım. Her türlü fedakarlığı gösterip bu fuarları en iyi şekilde yapalım. CNR elini taşın altına koydu. Biz de sahip çıkıp bu fuarların en iyi şekilde gerçekleşmesini sağlayacağız ki sürekliliği olsun” diye konuştu. 

Deniz: “Fuarların kent ekonomisine katkısı büyük”
Vali Yardımcısı Deniz ise fuarların, bir kentin ekonomisinin, ticaretinin gelişmesine, tanıtımının yapılmasına ciddi katkısı olduğunu vurguladı. Fuarların, bu tanıtımı sadece ulusal değil, uluslararası düzeyde de gerçekleştirebildiğine işaret eden Deniz, “İlimizin ekonomisinin, ticaretinin daha da gelişmesi fuarların çoğalmasıyla doğru orantılı olacağı kanaatini taşıyorum” dedi. 

Özyiğit: “Kardeş kentlerimizin işbirliği önemli”
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise geçmiş dönemlerdeki fuar tecrübesine dikkat çekerek, “Kardeş Şehirlerimizden doğan potansiyeli kentimize aktararak burada ticari bir potansiyel oluşturmalıyız. Fuarlar bunun için önemli bir enstrüman” ifadesini kullandı. Fuarların turizmi canlandıracağına da dikkat çeken Özyiğit, otel yatırımcılarını bölgeye yatırıma davet etti.

Çelik: “Türkiye’nin en büyük datasına sahip şirketlerden birisiyiz”
CNR Holdingi İcra Kurulu Üyesi Erhan Çelik ise Mersin’in ticari potansiyelinin ve stratejik konumunun farkında olduklarını kaydetti. Alıcı ve satıcıya ulaşmanın tecrübe gerektirdiğine dikkat çeken Çelik, “Fuarcılık sektöründe tecrübe datayla eşit. CNR Holding, Türkiye’nin en büyük datasına sahip 5 şirketinden birisi. 5 kıtada 186 ülkede sahip olduğu data ile 16 fuarı paylaşacak. Dünya gözünü Mersin’e çevirip Mersin’in farkına varacak. Tanıtım eksiğini kapatacak kadar reklam ve tanıtım faaliyeti içinde olacağız. Sadece ulusal değil, uluslararası alanda da yapacağız medya tanıtımını. Fuarlar başlamadı ama biz Mersin tanıtımlarına başladık” ifadelerini kullandı. 

Fuar takvimi şöyle: 
Anamur Tarım Fuarı (23 – 26 Ekim 2019)
9. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı (7-10 Kasım 2019)
Otel ve Restoran Ekipmanları Fuarı (7-10 Kasım 2019)
Mersin Kitap Fuarı (23 Kasım – 1 Aralık 2019)
Kuyumculuk Fuarı (12 – 15 Aralık 2019)
15. Mersin Tarım, Seracılık ve Hayvancılık Fuarı (5-8 Mart 2020)
MERPAYI 9. Yapı, İnşaat ve Tedarikçileri Fuarı (26 – 29 Mart 2020)
Mersin Mobilya Fuarı (11 – 19 Nisan 2020)
Anne Bebek Çocuk Fuarı (7 – 10 Mayıs 2020)
Bayram Alışveriş Şenliği (16 – 23 Mayıs 2020)
10. MEÇEF Fuarı Evlilik, Çeyiz (3 – 11 Ekim 2020)
Kozmetik, Güzellik ve Kişisel Bakım Ürünleri Fuarı (3 – 11 Ekim 2020)
Anamur Tarım Fuarı (21 – 24 Ekim 2020)
10. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı (11 – 15 Kasım 2020)
Mersin Kitap Fuarı  (21 – 29 Kasım 2020)
Kuyumculuk Fuarı (10 – 13 Aralık 2020)



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER