MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Çakır: “Bugün yeni bir sayfa açtık” 05.07.2023 tarihinde yayınlandı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Bugün yeni bir sayfa açtık” diyerek, önümüzdeki süreçte kent ekonomisini güçlendirmek adına Oda Yönetimi, Meclisi, Komiteleri, kentteki sivil toplum kuruluşları, kurumları, dernekleriyle; el ele, birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını söyledi. 


Çakır: “Bugün yeni bir sayfa açtık”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte göreve gelmesi sonrası ilk toplantısını basın mensuplarıyla gerçekleştirdi. Tanışma toplantısında Oda olarak önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izlemeyi düşündüklerini aktaran Çakır, kent ekonomisinin daha da güçlenmesi, kentin gelişmesi için birlikte hareket etmenin önemini vurguladı. Başta Ayhan Kızıltan olmak üzere Oda’yı bugünlere taşıyan geçmiş yönetimlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Çakır, ardından kısaca seçim sürecini özetledi. İlgili yasa gereği yeni başkanı yönetim kurulu üyelerinin seçtiğini bildiren Çakır, “Burada tek isimle seçime gidilmesi, oy çokluğu değil oy birliği ile karar alınması önemliydi. Biz MTSO Yönetimi olarak bir konsensüs sağlayarak çalışmaya başladık. Bu uzlaşıyı tüm kente yaymayı hedefliyoruz” dedi. Bu uzlaşının güçlü bir Mersin lobisini de beraberinde getireceğine işaret eden Çakır, hedefe ulaşmak için vakit kaybetmeden kentteki ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmaya başlayacaklarını söyledi.  

“İşimiz ikna etmek, kucaklaşmak ve proje üretmek”
“Bugüne kadar ülke olarak, insan olarak, şehir olarak ayrışırsak kaybedeceğimizi gördük” diyen Çakır, “Bundan sonra birleşme zamanı. Amacımız sadece kent dinamiklerini birleştirmek değil. Oluşturulacak küme çalışmalarıyla önümüzdeki süreçte sektörleri, firmaları birleştirmek. Mersin’de daha güçlü daha büyük firmalar oluşturarak dünya pazarlarından daha çok pay alabilmek” dedi. 
Kentin gelişimine dair, dünyaya dair, ekonominin güçlenmesine dair birçok sorun bulunduğunu kaydeden Çakır, “Konuşarak vakit kaybedecek hiç zaman yok. Küresel iklim krizinden kuraklığa, işsizlikten geçim sıkıntısına üzerinde çalışmamız gereken birçok konu var. Yaz demeden bu konulara yoğunlaşıp çalışacağız. Bundan sonra bizim işimiz ikna etmek, kucaklaşmak ve proje üretmek. Mersin’in ismini ürettiği, Türkiye’ye örnek olacak projelerle duyurmak. Tüm kenti aynı amaç doğrultusunda hareket etmeye ikna edip güçlü Mersin lobisini oluşturmak. Sonuçta Mersin’in zenginleşmesi hepimizin zenginleşmesi demek. Bu konuda basın mensuplarımızın desteği de bizler için çok kıymetli” ifadelerini kullandı. 

Tepe’den MTSO yönetimine destek 
Toplantıda söz alan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe de Yönetim Kurulunu tebrik ederek destek mesajı verdi. “Sizlerin burada attığınız her adım kentte 5 katıyla karşılık buluyor. Olumlu olan bir çalışma 5 kat olumlu, olumsuz bir çalışma ise 5 kat olumsuz yansıyor. Bu nedenle yeni bir sayfa açılması, birlik ve beraberlik mesajları verilmesi kent adına da önemli” diyen Tepe, şunları söyledi: 
“Bizim beklentimiz bundan sonra kentin eksik kalan yatırımlarının takipçisi olmanız. Biz de sizlerin yaptığı çalışmaları gerekli yerlere taşıyacağız. Kentimiz adına verdiğiniz birlik ve beraberlik mesajı çok kıymetli. Bizler de iyi olan her konuda destek vermeye hazırız.” 


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER