MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Belçika heyetine Mersin’in ekonomik olanakları anlatıldı 21.03.2022 tarihinde yayınlandı

Belçika’nın Türkiye Büyükelçisi Paul Huynen, Belçika’nın Mersin Fahri Konsolosu Veysel Memiş ve Büyükelçilik yetkilileriyle birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (#MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ziyaret etti. Meclis Başkanı Hamit İzol ile Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Kanar’ın da Başkan Kızıltan’a eşlik ettiği görüşmede Mersin’in ekonomik yapısı hakkında bilgi verilip ticaretin karşılıklı artırılabilmesi adına neler yapılabileceği görüşüldü. 


Belçika heyetine Mersin’in ekonomik olanakları anlatıldı

Mersin’de çokça fırsat bulunduğuna dikkat çeken Kızıltan, İtalya ile olduğu gibi Belçika ile de karşılıklı Ro-Ro seferleri başlatılabileceğini söyledi. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın açılmasıyla ticaretin daha da gelişebileceğine değinen Kızıltan, ticaretin daha fazla artabilmesi adına Fransa Büyükelçiliği ile MTSO arasında olduğu gibi Belçika ile de Schengen Vizesine yönelik bir protokol imzalamak istediklerini söyledi. Avrupa’ya ticarette iş insanlarının karşısına çıkan en önemli sorunlardan birisinin vize olduğuna dikkat çeken Kızıltan, bu sorunun ortadan kalkmasıyla haksız rekabetin de önüne geçilebileceğini dile getirdi. Türkiye’de çok güçlü sektörler olduğunu, değişik sektörlerde karşılıklı çalışmanın mümkün olabileceğini kaydeden Kızıltan, inşaat ve gıdanın bu sektörlerin başında geldiğini bildirdi. 
Mersin’in turizmde de oldukça güçlü olduğuna dikkat çeken Meclis Başkanı Hamit İzol ise Belçikalı turizmcileri Mersin’e yatırıma beklediklerini ifade etti. Karşılıklı iş heyetleri görüşmeleriyle çok daha verimli sonuçlar alınabileceğini kaydeden İzol, Belçikalı iş insanlarını MTSO Meclisi’nde ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. 

Belçika heyetine Mersin portakalı tattırıldı
Büyükelçi Huynen ise Mersin ekonomisi hakkında bilgi almak adına ziyaret ettiklerini dile getirdi. Fahri Konsolosluğun da kurulmasıyla birlikte ticaretin daha da artacağına inandığını kaydeden Huynen, Belçika’nın büyüme odaklı bir ülke olup yeni iş imkanları sağlamaya odaklanan bir hükümet bulunduğunu bildirdi. 
Belçika’da bir Mersin temsilciliği açılması önerisinin de ele alındığı görüşmede Kızıltan, öneriye sıcak bakarak, “Böyle bir temsilcilik Mersin’in tanınması adına çok faydalı olur. 
“Mersin’in acil olarak Brüksel’de temsil edilmesi gerekiyor. Çünkü AB’nin başkenti. Biz de Avrupa’ya özellikle narenciye ihraç ediyoruz. Yaş meyve sebze gönderiyoruz. Ancak orada olmadığımızdan bölgedeki İspanyol lobisini kıramıyoruz. Bizim lobimiz zayıf kaldığından ürünlerimiz çok daha düşük fiyatlarda satılsa da rekabetçi olamıyoruz” dedi. 
Ardından misafirlere Mersin portakalı tattırıldı. Görüşme karşılıklı hediye takdimi ile son buldu. 

 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER