MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Başkan Kızıltan, Teknopark buluşmalarını sürdürdü 19.07.2022 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Teknopark firmalarıyla etap etap gerçekleştirdiği buluşmalarını, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de katılımıyla yapılan toplantıyla devam etti. Teknopark Genel Müdürü İhsan Gülten’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Başkanlar, firma temsilcileriyle bir araya gelerek, çalışmaları hakkında bilgi alıp, talepleri dinledi.


Başkan Kızıltan, Teknopark buluşmalarını sürdürdü

Teknopark’ta gerçekleştirilen toplantıya, TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, MTSO Meclis ve Komite Üyelerinden Hakan Kayacı ve Serkan Karakaya ile Mersin Büyükşehir Belediyesi ilgili daire başkanları da katıldı. Toplantıda, Oda, Büyükşehir Belediyesi ve Teknopark arasında yapılabilecek işbirlikleriyle, ortak ve geliştirilebilecek projeler masaya yatırıldı. Firma temsilcileri, Mersin’deki tanınırlılıklarının şehir dışı ve yurtdışına oranla az olmasından yakınarak, Başkanlardan tanıtım konusunda destek istedi.

Kızıltan: “Ortak çözüm noktasında iletişim kurmak istiyoruz”

Toplantıda konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, daha önce başlattıkları gruplar halinde yapılacak görüşmelere yıl boyu devam edeceklerini söyledi. Teknopark firmalarının dünya çapında iş yaptıklarından bahseden Kızıltan, buna rağmen Mersin’deki bilinirliklerinin az olduğunu, bunun için de bugün bu toplantıyı organize ettiklerini kaydetti. Katılımlarından dolayı Vahap Seçer’e teşekkür eden Başkan Kızıltan, “Bizi kırmadınız çok teşekkür ederiz. Toplantılarımıza şehrin belediyelerini de dahil ederek, ortak çözüm noktasında iletişim kurmak istiyoruz” dedi.

Seçer: “Biz teknolojiyi kullanan bir belediyeyiz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin tüm hizmetlerine tek bir uygulama üzerinden erişebilinen ‘Teksin Mersin’, MESKİ için geliştirilen Veri Tabanlı Denetim ve İzleme Sistemi (SCADA) uygulamalarını örnek göstererek, “Biz teknolojiyi kullanan bir belediyeyiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile her alanda işbirliği yapılabilineceğini belirten Seçer, belediye olarak makul maliyeti, kaliteli işi ve prosedürleri de gözeteceklerini ifade etti.  Teknopark firmalarının tanınırlılığının iletişimle ilgili bir konu olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, yapılan bu toplantının katkısının büyük olacağını belirterek; “Benim buraya gelmem ya da farklı bir yerde Teknopark’a gittim diye anlatmam, bir tanıtımdır. Biz de bu anlamda yardımcı olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Belediyenin bilgi işlem bütçesinin yüzde 70’ini, Mersin firmalarından yapılan alışveriş hacminin oluşturduğunu bildiren Vahap Seçer, Teknopark’taki 7 firması ile de ortak projelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Gültekin: “Tek çatı altında toplanmak hedefindeyiz”

Teknopark Genel Müdürü İhsan Gültekin de, genel bilgilendirme yaparak, önümüzdeki süreçte gerçekleştirmek istedikleri projelerden bahsetti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olan KOSGEB, TKDK, Sanayi İl Müdürlüğü gibi müdürlükleri ve Teknopark’ı tek bir çatı altında toplanacağı bir merkezi hayata geçirmek istediklerini belirterek, “Firmalarımızın ihtiyaç duyacağı tüm hizmetler burada olacak. Mevcut yapıda yüzde yüz doluluk oranında olduğumuz için bu projeyle yeni firmalarımıza da yer açmak hedefindeyiz” dedi.

Toplantı, firmaların kendilerini tanıtıp, çalışmaları hakkında bilgi aktarması ve taleplerini iletmesiyle son buldu.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER