MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Başkan Aşut, Nakliyeciler Sitesindeydi 11.11.2014 tarihinde yayınlandı

Başkan Aşut, Mersin Nakliyeciler Sitesi esnafı ile bir araya geldi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Nakliyeciler Sitesi esnafı ile bir araya gelerek, esnafın sıkıntılarını dinledi. Başkan Aşut’a ziyarette Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya da eşlik etti.


Ziyarette esnafın yaşadığı sıkıntıları aktaran Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı İlyas Yazırlıoğlu, sorunların çözümü için destek istedi.

Sorunları dinleyen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “Büyükşehir Belediyesi ile yeni yer konusunu görüşüyoruz. İki organizenin ortasında, sanayi tesisleri üzerinde ve direk otoban bağlantısı olan bir yer olsun istiyoruz. Sizlere uygun, modern altyapısı ile tır garajı ve antrepoların olduğu bir nakliyeciler sitesini hayata geçirmek istiyoruz. Yer belli olduktan sonra taşınma işleri ve kiralar için gerekli düzenlemeleri de çözeriz. Ama öncelikli konu nerede ve nasıl olacağıdır. Şehrin içinde olması trafik açısından sorun yaratacaktır. Yatırım yaparken planlı davranmak zorundayız. Şu an için olmasa bile şehrin ve sizleri geleceği adına şehir merkezinin dışında olması daha uygun olacaktır.

Bakanlıkla birlikte belge sorunu için de ayrıca çalışıyoruz. Gerekli düzenlemelerin en kısa zamanda yapılacağını ve bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Bununla beraber Ulaştırma Bakanlığı sektörü düzene sokmak istiyor ve bu sebeple işleri ince eleyip sık dokuyor, haliyle bu durum da sürecin uzamasına sebep oluyor. Bu süreç biraz sıkıntılı olacak ancak uzun vadede geri dönüşünün çok pozitif olacağına inanıyorum. Sizlerden aldığımız veriler doğrultusunda Ulaştırma Bakanlığı’na raporlarımızı sunduk. Bakanlık da konu ile ilgili çalışmalarına devam ediyor ve standartlar zaman içinde oturacaktır. Araç yüksekliklerinin ayarlanması için de teknik dokümanlar güncellenecektir ve üretici firmalara iletilecektir” dedi.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER