MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Atrau, Mersin ile işbirliğini artırma hedefinde 10.08.2022 tarihinde yayınlandı

Kazakistan’ın Atrau Kenti Belediye Başkanı Kalaui Meirim Zholamanuly ve iş insanlarından oluşan heyet, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile bir araya gelen heyet, önümüzdeki süreçte hangi alanlarda işbirliği yapılabileceğini görüştü. Başta petrokimya olmak üzere tarım, inşaat malzemesi üretimi, eğitim ve lojistik olmak üzere pek çok alanda işbirliği yapılabileceğine değinilerek ikinci buluşmanın Mersinli iş insanlarının da katılımıyla Atrau’da gerçekleştirilebileceği ele alındı. 


Atrau, Mersin ile işbirliğini artırma hedefinde

Görüşmede, “İşbirliği yapabileceğimiz çok konu var” diyen Başkan Kızıltan, bunun için iyi bir ekip çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. “Hangi alanlarda, hangi konularda bizden destek ve yatırım bekliyorsunuz belirleyip yolumuza öyle devam etmeliyiz” diyen Kızıltan, aynı zamanda yatırımların artması için Kazakistan’ın yabancı yatırımcıyı destekleyecek adımlar atmasının da önemli olduğunu vurguladı.

Petro kimya konusunda güçlü kaynaklara sahip olduklarını belirtip özellikle polietilen ve propilen üzerinde yoğunlaştıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Zholamanuly ise, “Ancak bu ürünleri artık hammadde olarak ihraç etmek istemiyoruz. Katma değerli ürüne çevirebilecek yatırımlara ihtiyaç duyuyoruz. Bu konuda birlikte hareket edebiliriz” ifadelerini kullandı. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER