MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Atatürk MTAL, sanayicilerle diyaloğunu artırmak istiyor 21.06.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin’in en köklü okulları arasında yer alan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, önümüzdeki eğitim yılında gerek teknik altyapısını gerekse öğrenci işgücünü sanayicinin hizmetine sunarak bir taraftan sanayicinin yatırım ve işçilik maliyetini azaltırken diğer taraftan öğrencilerine tecrübe kazandırıp sektörün talep ettiği kalifiye elemanları yetiştirmek istiyor. 


Atatürk MTAL, sanayicilerle diyaloğunu artırmak istiyor

Okul ve çalışmaları hakkında bilgi veren Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Atatürk MTAL) Okul Müdürü Ömer Yiğit, yaklaşık 26 bin metrekarelik geniş bir alanda eğitim verdiklerini söyledi. 1981 yılından bu yana faaliyette olan Mersin’in ikinci köklü kurumu olduklarını belirten Yiğit, bünyelerinde bilişim, elektrik-elektronik, harita/kadastro, inşaat, kimya, makine, metal, tesisat olmak üzere 8 alan bulunduğunu; ayrıca MESEM (Çıraklık eğitimi) olduğunu söyledi. Alanların yanında bünyesinde Ar-Ge Merkezi bulunan nadir okullar arasında yer aldıklarını da vurgulayan Yiğit, öğrencilere teknik ve mesleki eğitim yanında ar-ge bilinci aşılamaya çalıştıklarını da ifade etti. 

“Ar-Ge çalışmalarımız aralıksız sürüyor”
Ar-Ge Merkezinde doğal dezenfektan çalışmaları ve açık denizde mayın keşif ve imha amacıyla insansız deniz aracı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Yiğit, sanayi ile iletişimi artırarak sanayicinin talep edeceği araştırmalar üzerinde çalışmak istediklerini de belirtti. 
Okulun güçlü bir idare ve öğretmen kadrosuna sahip olup yapılan AB projeleriyle son teknoloji ekipmanları da bünyelerine kazandırmalarıyla oldukça güçlü bir altyapı oluşturduklarını dile getiren Yiğit, bu sayede öğrencilere eğitimin kapsamlı atölyelerde verildiğini söyledi. 

“Özel sektörle işbirliğini artırmak istiyoruz”
Öğrencileri yetenek ve becerilerine göre alanlarda yetiştirip son zamanlarda sanayinin ihtiyaç duyduğu tekniker ve ara elemanları kazandırmayı hedeflediklerini kaydeden Yiğit şunları söyledi: 
“Birinci önceliğimiz elbette eğitim. Hem öğrencilerimize hem de üretime katkı sağlamak amacıyla son zamanlarda Döner Sermaye (DÖSE) çalışmalarına yoğunluk veriyoruz. Bu kapsamda pek çok alana yönelik hizmetimiz mevcut. Temizlik ürünleri, dezenfektan, kağıt havlu peçete üretimi, prefabrik sınıf/ev, lazer kesim, demir doğrama işleri, okul masa-sıra imalatı bu çalışmaların bazıları.
Okulumuzda ayrıca CNC makineleri, lazer kesim, büküm makineleri torna makineleri, tesisat ve enerji sistemleri ile son teknoloji bilgisayarlar gibi güçlü bir teknik altyapıya sahibiz. Bu altyapımızı da kullanarak özel sektördeki firmalarla işbirliği çevresinde işler yapabilmekteyiz ve bu işbirliğimizi önümüzdeki yıllarda artırmak önceliğimiz olacaktır.” 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER