Aşı olmak pandemiden kurtulmanın tek yoludur 27.08.2021 tarihinde yayınlandı

Coronavirüs vakalarındaki artışın ardından açıklama yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, başta iş dünyası olmak üzere tüm Mersin halkını aşı olmaya davet etti. Ekonomik kayıpların zor da olsa bir gün telafi edileceğini vurgulayan Kızıltan, “Sosyal zorluklara bir şekilde sabredilir ama can kayıplarımızın telafisi mümkün değildir. Aşı olalım, hem kendimizi hem de toplumu koruyalım” mesajını verdi.

Aşı olmak pandemiden kurtulmanın tek yoludur

Başkan Kızıltan’ın aşı ile ilgili açıklamaları şöyle:
“Kısa sürede bir pandemiye, yani küresel bir salgına dönüşen ve son 1,5 yıldır sosyal ve ekonomik yaşamımızı olumsuz etkileyen Covid-19 salgını ne yazık ki farklı şekilleriyle devam ediyor. Eğer aşı olma konusunda çekimser kalırsak bu sorun daha da uzayacak ve olumsuz sonuçlar doğurmaya devam edecek gibi görünüyor. Bu süreçte sosyal mesafe, maske ve hijyenle başlayan, bazı ilaç tedavileriyle devam eden bu salgının en köklü çözümünün geliştirilen aşılar olduğunu gördük. Tüm uzmanlar, doktorlar ve bilim insanları aşı olanların büyük oranda bu virüsten %95’lere varan oranda etkilenmediğini, aşıya rağmen hasta olanların ise hafif şekilde, hastane veya yoğun bakıma gerek kalmadan bu virüsün üstesinden geldiklerini ifade ediyorlar. İlimizdeki hastanelerin başhekimleri şu an hastanede yatan hastaların büyük çoğunluğunun aşı olmayanlar olduğunu ifade ediyorlar. Durum bu kadar açık ve net. Günümüz bilgi ve teknoloji çağı. Tarihte hiçbir dönem günümüz kadar bilimin, teknolojinin üstün olduğu bir dönem yaşamadı. Covid-19’a karşı geliştiren aşılarda en üst düzey teknolojiler, ar-ge çalışmaları ve olağan üstü bir bilgi birikimi ve gelişmiş bir teknik alt yapı kullanılıyor. Klinik çalışmalarla aşılar tarihte olmadığı kadar çok fazla insan üzerinde deneniyor, sonuçları takip ediliyor ve dünya ile paylaşılıyor. Bu anlamda bilime ve bilgiye inanan, aşı olma sorumluluğunu yerine getiren toplumlar bu süreçten daha kolay kurtulacaklardır. Bundan dolayı tüm Mersinlileri, tüm halkımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Aşı bu beladan kurtulmanın en etkin ve tek yoludur. Ekonomik kayıplar zor da olsa bir gün telafi edilir, sosyal zorluklara bir şekilde sabredilir ama can kayıplarımızın telafisi mümkün değildir. Aşı olalım, hem kendimizi hem de toplumu koruyalım.”