MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

9. Başvuru Çağrı İlanı Bilgilendirme Webinarı düzenlendi 15.06.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü işbirliğinde 9. Başvuru Çağrı İlanı Bilgilendirme webinarı düzenlendi. 


9. Başvuru Çağrı İlanı Bilgilendirme Webinarı düzenlendi

IPARD Programı kapsamında “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” tedbiri ile “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri için 9. Başvuru Çağrı İlanına çıkıldı. Çağrı programı bilgilendirme webinarında TKDK Mersin İl Koordinatörü Beytullah Uygur programın detayları hakkında bilgi verdi. 

Toplam hibe desteği bütçesi 1.2 milyar TL’ye karşılık gelen 158 milyon avro olan IPARD-II 9. Başvuru çağrısında iki tedbir yer aldığını bildiren Uygur, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbiri altında Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler ile Yumurta Tavukçuluğunun yer aldığını bildirdi. Uygur, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri başlığı altında ise Kırsal Turizm ve Rekreasyonel Faaliyetler, Arıcılık ve Arı Ürünleri, Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi, Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler, Yenilenebilir Enerji, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ile Makine Parkları olmak üzere 7 alanda destek verildiğini bildirdi. 
Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlarda yüzde 50-70 arası destek oranı bulunduğunu ifade eden Uygur, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbirinde ise destek oranını yüzde 65 olarak açıkladı. 
Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbirinde online proje başvuruları 7 Temmuz 2020 saat 21.00’de kapanacak olup başvuruların son teslim tarihi olarak 10 Temmuz 2020 saat 18.00 olarak belirlendi. 
Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Tedbirinde ise online başvuru sistemi 27 Temmuz 2020 saat 21.00’de kapatılacak ve başvuruların teslimi 29 Temmuz 2020 saat 18.00’e kadar gerçekleştirilebilecek. 

 

Desteklerle ilgili detaylı bilgi için linki TIKLAYINIZ
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER