MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

29 No’lu Komite sorunlarını masaya yatırdı 16.03.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 29 No’lu Kırtasiye, Matbaa, Reklam Ajansları ve Basın Yayın Hizmetleri Meslek Komitesi, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek ‘İstişare Toplantısı’ düzenledi. Komiteye bağlı sektörlerin sorunlarının tespit edildiği toplantıda MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar da komite üyelerini yalnız bırakmadı. 


29 No’lu Komite sorunlarını masaya yatırdı

Komite Başkanı Şebnem Demirbaş’ın açılış konuşmasını yapıp moderatörlüğünü Hamdi Gökalp’in gerçekleştirdiği toplantıda, Komite Meclis Üyesi Görkem Aksoy sektörün sorunlarına dikkat çekerek, komite çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. Sektördeki gelişmeler hakkında bilgi aktaran Aksoy, özellikle resmi gazetede yayınlanmış çıraklık eğitimleri ve destekleri kapsamına alınan birçok bölüme dikkat çekerek, bu uygulamanın komite üyelerinin kalifiye eleman sorununa çözüm olabileceğini vurguladı. Türkiye ve dünyaya dair değerlendirmeler de yapan Aksoy konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 
“Önümüzde bundan sonrasında iki yeni sistem bulunuyor. Hümanist ekonomi ve robotik ekonomi arasındaki mücadele, savaşla; kitlesel yön, algısal ve yaşamsal seçimleri, ayrışmaları, bunların kök hareket ve taleplerinde yüksek temel insanlık onuru ve hakları ana dünya başlıklarımız olacaktır. Bizleri ve sektörlerimizi ilgilendiren, bekleyen kısa, orta ve uzun vadede gündemlerimiz bunlar çerçevesinde ise şöyle; genel ve yerel seçimler, doğal afetler, toprak hava ve su kaynaklarında zorluklar, ekonomik denge ve kitlelerde satın alma davranışlarında bozulmalar ve yön değişimleri, yeni zamanın medyası-reklamı bakış açısı, algı ve değerleri, sınırsızlıklar, sınırlar, göç yolları ve göçmenlik, paha ve ederler ölçü ve tanımlarının yenilenmesi ve sponsorlukları gibi kritik temelde pek çok şey masalarımızın üstündedir. Her oluş, hayaliyle başlar İşte No 29 önce bununla başlar işe.”

Kızıltan: “Birleşerek büyüyün”
Toplantıda söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise komite içerisinde yer alan sektörlerin güçlenebilmesi adına ‘Birleşerek büyüme’ tavsiyesinde bulundu. Sektörde yaşanan birçok sorunun güç birliğine gidip güçlü şirketler oluşturmasıyla çözülebileceğini dile getiren Kızıltan, “29 No’lu Komite çok iyi bir ekip oluşturdu. Sektöre sahip çıkarak daha ileri gitmesi, büyüyüp gelişmesi için heyecanla çalışıyor. Sektörün geleceğini düşünüp kararlaştırmak için böylesi etkinlikler düzenliyor. Burada konuşulacak sorunlar ve çizilecek yol haritasıyla güzel gelişmeler yaşanacağı inancındayım. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi. 
MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek’in Oda çalışmaları hakkında yaptığı bilgilendirme sonrasında toplantı, sektör temsilcilerinin tek tek söz alarak sektörlerine ait sorunlarını dile getirmesiyle son buldu. 
Toplantıda kayıt dışılıktan, sektördeki KDV oranlarına, internet sitelerinin yeni yasa nedeniyle yaşadığı sorunlardan kalifiye personel bulunamamasına, entegre matbaaların bulunmamasının getirdiği sıkıntılara kadar birçok konu ele alındı. Toplantıda kent tasarımıyla ilgili sorunlar bulunduğuna da işaret edilerek bu sorunun çözümü için özellikle yerel yönetimlerin ilgili birimleriyle görüşmeler yapılması talep edildi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER