MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

19 Mayıs, yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin temelidir… 19.05.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında gençlere olan güvenini dile getirdi. 


19 Mayıs, yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin temelidir…

Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin emanet edildiği gençlerin bu sorumluluk ve minnet duygusu ile bayrağı daha da yükseklere taşıyacağına olan güveninin tam olduğunu belirten Kızıltan, mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” Türk milleti için sadece bir kutlama günü değildir. Bunun ötesinde düşünülmesi gereken, unutulmaması, unutturulmaması gereken bir gündür. 19 Mayıs, bir milletin kaderinin kendisini milletine adayan bir liderin kararlığı ile değiştiği gündür. Umudun, dayanışmanın, birliğinin adıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih sahnesine çıkmasının, temellerinin atıldığı, yok edilmek istenen bir milletin küllerinden doğmasının adıdır.  
19 Mayıs milletine inanan bir liderin ve vatan sevgisi dolu kurucu atalarımızın fedakarlık ve vatan sevgisi ile dolu mücadelelerinin adıdır. Bu büyük günün gençlere ithaf edilen bir bayrama dönüştürülmesi ileri görüşlülüğü ise asla bir tesadüf değil; aksine Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini en doğru yere emanet etmenin o muhteşem bilincinin bir sonucudur.  Gençlerimizin bu sorumluluk ve minnet duygusu ile bu bayrağı daha da yükseklere taşıyacağına olan güvenimiz tamdır. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve tüm Mersinlilerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.


 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER