Kırgızistan'a yapılan taşımalarda TIR EPD uygulaması

TIR Karnesi hamili firmalarımızın TIR ön beyan işlemi yapmaksızın Kırgızistan topraklarına yapılan taşımalarında zaman kaybı ve ilave maliyetler oluşmakla birlikte, Kırgızistan adresli alıcı bilgilerinin girildiği bölümde "Kırgızistan Vergi Numarası" hanesinin zorunlu bir alan olduğu ve sistem tarafından bu numara kontrol edilerek, ilgili bilginin hatalı girilmesi durumunda Kırgızistan tarafından ön beyan reddedilmektedir.

Bu nedenle Kırgızistan varışlı taşımalarda firmalarımızın ilave maliyet ve zaman kayıpları ile karşılaşmaması adına, TIR EPD uygulaması vasıtasıyla hazırlanan ön beyanların doğru bilgiler kullanılarak (özellikle eşya alıcısının Kırgızistan'da kayıtlı vergi numarası)gümrük idaresine sunulması gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.