Yabancıların Cezayir'de Kuracağı Şirketlere İlişkin Mevzuat Değişikliği 01.07.2020 tarihinde yayınlandı

Yabancıların Cezayir'de Kuracağı Şirketlere İlişkin Mevzuat Değişikliği

T.C. Ticaret Bakanlığı yazısına istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda; 04 Haziran 2020 tarihli Cezayir Resmi Gazetesinde yayımlanan Ek Bütçe Kanunu'nun 49 ve 50. maddesiyle, ticaret veya imalat sanayinde faaliyette bulunan yabancı sermayeli şirketlere ilişkin hisselerin, %51'inin Cezayir vatandaşlarına ait olma kuralının değiştirildiği belirtilmektedir.

Söz konusu değişiklik neticesinde; Cezayir ulusal ekonomisi için stratejik olan sektörler (ulusal madenler; enerji sektörü; savunma sanayii; demiryolları, limanlar ve havalimanları; ilaç endüstrileri) dışında kalan tüm sektörlerde faaliyet gösteren yabancıların, hisselerinin %100'ü kendilerine ait olmak üzere şirket kurmalarının mümkün hale geldiği bildirilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.