Türkiye-Katar İş Forumu 22.09.2020 tarihinde yayınlandı

Türkiye-Katar İş Forumu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)'nden alınan bir yazıda,  TOBB ve Katar Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde; gıda ve tarım ürünleri, ev kimyasalları, tıbbi ekipmanlar, tekstil ürünleri, inşaat ve inşaat malzemeleri, mobilya, bilişim teknolojileri ve kimyasal endüstri sektörlerinde faaliyet gösteren Katarlı firmaların katılımlarıyla, 29 Eylül 2020 Salı günü saat 11:00'da, Zoom uygulaması üzerinden Türkiye-Katar İş Forumu'nun gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Bahse konu İş Forumu'nun ilk oturumunda açılış konuşmalarının ardından, Türkiye ve Katar'ın ilgili Bakanlıkları, kuruluşları ve Büyükelçilikleri tarafından anılan ülkelerdeki iş imkânları konusunda sunumlar yer alacak olup bu bölümde Arapça-Türkçe ve İngilizce-Türkçe simultane tercüme hizmeti sağlanacağı ifade edilmektedir. İş Forumu kapsamında gerçekleşecek ikinci oturumda ise Türk ve Katarlı firmalar arasında, her iki taraftan gerekli talep olması halinde, belirtilen sektörlerde paralel ikili görüşmeler düzenleneceği belirtilmektedir.  Bahse konu görüşmelerin eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olması sebebiyle aynı anda sadece bir sektörel görüşme takip edilebileceği bildirilmektedir. Bu kapsamda, birden fazla sektörde faaliyet gösterip, bu doğrultuda birkaç farklı görüşmeye katılmak isteyen firmaların her sektörel görüşmeye farklı bir personelinin kayıt olması ve görüşmeyi takip etmesi gerekeceği vurgulanmaktadır.

Söz konusu İş Forumu'na katılmak isteyen firmalarımızın kayıtlarını (İngilizce olarak) katar.tobb.org.tr adresinden en geç 23 Eylül 2020 Çarşamba günü mesai bitimine kadar tamamlamaları gerektiği ifade edilmektedir. İş Forumu'na katılacak Katarlı şirketlerin profili, katılımcı listesi ve toplantı için teknik ayrıntıların, katılım teyidini bildiren firmalarımızla bilahare paylaşılacağı belirtilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.