KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı 29.07.2020 tarihinde yayınlandı

KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda; ülkemizin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, KOBİ'lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla KOSGEB tarafından KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı'nın yürürlüğe konulduğu ifade edilmektedir.

Program kapsamında;

• 2020 – 01 Proje Teklif Çağrısı: "İmalat sanayi sektöründe dijitalleşme sürecine katkı sağlayabilecek yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ'lerin desteklenmesi"
  • 2020 – 02 Proje Teklif Çağrısı: "İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanma düzeyinin arttırılması"

teklif çağrılarının yayınlandığı belirtilmektedir.

Proje Teklif Çağrısı kapsamında işletme başına 300.000 TL'ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL'ye kadar geri ödemeli (teminat veya KGF kefaleti karşılığı) olmak üzere toplam 1.000.000 TL'ye kadar destek verilebileceği ifade edilmektedir. Son başvuru tarihinin 17 Eylül 2020 olduğu belirtilmektedir.

Konuya ilişkin bilgi notuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Üyelerimize duyurulur.