6 ve 7 No’lu Komiteler belediye başkanlarına taleplerini iletti 14.10.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 6 No’lu Toptan Gıda ve Muhtelif Ticaret Meslek Komitesi ile 7 No’lu Perakende Gıda ve Muhtelif Ticaret Meslek Komitesi Üyeleri, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kürek ve Nedim İkanç eşliğinde ilçe belediye başkanlarını ziyaret ederek taleplerini iletti.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile bir araya gelen Komite Üyelerinin öncelikli konusu discount marketler oldu. Kent içinde kontrolsüz artan discount marketlerin yerel zincir marketlere, bakkal ve büfe gibi gıda ve gıda dışı ürün satışı yapan işletmelere etkilerine değinen Üyeler, nüfus yoğunluğu ile açılan discount market sayısı arasında bir denge sağlanmasını istedi. Aksi halde ticari dengenin bozulduğuna ve ayakta kalmakta zorlandıklarına dikkat çeken Üyelerin değindiği bir diğer konu tek tip tabela sistemi oldu. Sektörde tabela birliği sağlanması adına çalıştıklarını belirten üyeler, aynı tabela altında çalışan işletmelerin alım noktasında ortak hareket edip rekabet güçlerini artırabileceklerine değinildi. Bu noktada belediyelerden de destek isteyen Komite Üyeleri, tek tip tabela kullanan firmalara vergi muafiyeti talep etti.

Son olarak pazar yerlerinin düzenlenmesi konusuna değinilen görüşmelerde pazar yeri dışına taşan satışların denetlenmesi istendi.