2573 Sayılı Karara İlişkin UUE Genelgesi 02.03.2021 tarihinde yayınlandı

2573 Sayılı Karara İlişkin UUE Genelgesi

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıda;  2573 sayılı “Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Karar” kapsamında, şirketler ile işbirliği kuruluşlarının pazara giriş ve pazarlamaya yönelik dijital faaliyetlerine ilişkin giderleri desteklendiği hatırlatılmaktadır.

30.01.2021 tarih ve 31380 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3462 sayılı “Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” ile 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında yürütülmekte olan UR-GE Projelerinde düzenlenecek sanal yurt dışı faaliyetleri destek kapsamına alındığı ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, anılan Karar ve bu kapsamda hazırlanan 2573 sayılı “Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Kararın Uygulama Usul ve Esasları Genelgesi” ve eklerinin Bakanlığın web sayfasında yayınlandığı belirtilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.