2021-2027 LIFE Programı 16.09.2020 tarihinde yayınlandı

TOBB’dan alınan yazıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yazısına atfen; Avrupa Birliği’nde 25 yılı aşkın süredir uygulanmakta olan LIFE Programının; genel amacı çevre kalitesini ve biyolojik çeşitliliği koruyarak temiz, düşük karbonlu, iklime dayanıklı bir ekonomiye geçişe katkıda bulunmak olan, çevre ve iklim eylemine özel tek program olduğu belirtilmiştir. Programa ilişkin Bakanlık tarafından hazırlanan bilgi notu ekte sunulmaktadır.

2021-2027 LIFE Programı

Bu çerçevede; https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=COM%3A2018%3A385%3AFIN bağlantısında yer alan LIFE Programı Taslak Tüzüğünün tarafınızca incelenmesi, Türkiye'nin LIFE Programına katılımının programdan faydalanabilecek paydaşlar ve sektörler açısından değerlendirilmesi ve 18 Eylül 2020 tarihine kadar Odamıza yazılı olarak ([email protected]) adresine gönderilmesini rica ederiz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yazısı ve Bilgi Notu