MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Yatırım olanakları tartışıldı 12.01.2018 tarihinde yayınlandı

Türk Arap dünyasında yükselen sektörler ve yatırım olanaklarının konu alındığı ikinci oturumun moderatörlüğünü ise Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak yaptı. Oturumun konuşmacıları arasında ise Alwifaknews Televizyon ve Gazetesi Kurucu ve Editörü İmad El İsa, MP İnvestment Temsilcisi Dr. Muhammed Humeykani ve Al Ajaji Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmad Al Ajaji oldu. 


Yatırım olanakları tartışıldı

İsa: “85 milyon Arap, Gümüş dizisi finali için televizyon karşısındaydı”
Alwifaknews Televizyon ve Gazetesi Kurucu ve Editörü İmad El İsa Türk ve Arap dünyasındaki medya ve film sektörünü değerlendirdi. Türkiye’de film sektörünün oldukça geliştiğini kaydeden El İsa, Arap ülkeleri arasında Türk dizilerinin Amerikan yapımları ile ciddi bir rekabet içinde olduğunu anlattı. Bu beğenide Türkiye’nin sinema endüstrisinde kendisini geliştirmesi yanında kültürel yakınlığın da büyük rol oynadığını kaydeden El İsa, bu nedenle Türk yapımlarındaki film konularının kendi ülkelerine de hitap ettiğini anlattı. “2008 yılında Türkiye’de çekilen Gümüş dizisi Arap ülkelerinde en çok izlenen dizi oldu ve final bölümünü 85 milyon Arap vatandaşı izledi. İnanabiliyor musunuz o saatte Araplar tüm dünyadaki gelişmeleri bırakıp bu dizinin finaline kilitlendi” diyen El İsa, bu alandan elde edilen gelirin artırılabileceğini söyledi. 

Humeykani: “Yabancı yatırımcı kendisini Türkiye’de evinde hisseder”
MP İnvestment Temsilcisi Dr. Muhammed Humeykani ise Türkiye’nin yatırım olanakları hakkında bilgi verdi. Türkiye’de yatırım için Türk ortağa ihtiyaç duyulmadığına dikkat çeken Humeykani, “Türkiye’de herkes yatırım yapabilir. Son yıllarda yaşanan siyasi istikrar ise bu yatırımları artırmıştır” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin misafirperverliğinin yabancı yatırımcıya kendisini evinde gibi hissettirdiğini dile getiren Humeykani, Türkiye’de ticaretin merkezinin ise İstanbul olarak bilindiğini anlattı. Oysa Adana ve Mersin gibi Anadolu’nun farklı şehirlerinin de yatırıma elverişli olduğunu kaydeden Humeykani, Türkiye ve Arap ülkelerinin kültürel yakınlıklarını iyi değerlendirip karşılıklı işbirliklerini artırmamsı gerektiğine inandığını söyledi. 

Ajaji: “Yemenliler vize muafiyetine tabi tutulmalı”
Al Ajaji Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmad Al Ajaji ise Türkiye’deki yatırımları hakkında bilgi verdi. 2009 yılında Trabzon’a geldiğini ve 2012’de yatırım yaptığını anlatan Al Ajaji, “Yemenlilerin Trabzon’da çok fazla yatırımı var. Yatırım yapanların hemen hepsi ev sahibi. Bu kişilere vize muafiyeti sağlanması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Arap dünyasının turizm için Karadeniz’i tercih ettiğini anlatan Al Ajaji, “Arap yarımadasından Karadeniz’e gelmek 160 dakika sürüyor. Başka güzel bir yere gitmek isteseniz 7-8 saatinizi alıyor. Bu nedenle turizmde Karadeniz tercih ediliyor” dedi. Trabzon’da sorun olmamasına rağmen Ordu’da otel yatırımına ihtiyaç olduğuna da dikkat çeken Al Ajaji, “Ordu Belediyesi yatırımcı getirerek işlemlerini kolaylaştırarak otel yatırımına yardımcı olmalı” talebinde bulundu. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER