MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Yatırım için Mersin Tek Yürek 24.10.2014 tarihinde yayınlandı

Yatırım Projelerinin hayata geçmesi için Mersin tek yürek çalışıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör şunları söyledi;


“Türkiye’nin 2023 vizyonu ve bu vizyona bağlı olarak geliştirilen strateji planlarında ihracat 500 milyar dolar, dış ticaret ise 1 trilyon dolar olarak hedeflendi ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için ihracat başta olmak üzere ulusal ve uluslararası ticarete yönelik tetikleyici rol alacak olan özel sektör yatırımlarının kamu tarafından desteklemesi, koordinasyonun sağlanması ve teşvik edilmesi için yatırım projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi büyük önem taşıyor.

Bu bakış açısı ile hali hazırda Mersin ve bölgesini ekonomik ve sosyo-ekonomik gelişimini olumlu yönde etkileyecek olan, yer seçimi yapılmış, yasal süreçleri tamamlanmış ve yatırımcısı hazır olan Türkiye’nin ilk “Lojistik Merkez” yatırım projesinin hayata geçmesi için gerekli olan siyasi desteği almak amacı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Lütfi Elvanı, Mehdi Dinçer ile birlikte makamında ziyaret ettik. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret kapsamında Sn. Bakanımız ülkemiz ekonomisi için önemli bir yatırım projesi olarak adlandırdığı “Mersin Lojistik Merkezi” projesinin en kısa sürede hayata geçmesi için her türlü desteğin Bakanlıkça verileceğini ve projeyi yakından takip edeceğini söyledi.

Mersin’in, Ankara çıkarmasında ayrıca, Sn. Bakan ile başta Turizm sektörünü ve diğer sektörleri yakından ilgilendiren diğer önemli yatırım projesi olan “Çukurova Bölgesel Hava Limanı” projesi hakkında da görüşmeler yaptık. Projenin mevcut durumda yaklaşık 7 ayı aşkın bir süredir durduğunu, bundan dolayı bölgenin ciddi ekonomik kayıplar yaşadığını Sn. Bakana ifade ettik ve bu durumun çözülmesi hususunda desteklerini istedik. Sn. Bakanımız konuya ilişkin problemin 15 Kasım’a kadar çözüleceğini ve projenin planlanan şekilde ilerleyeceğini söyledi.

Öte yandan toplantı kapsamında Mersin-Antalya otoban projesi de ele alındı. Bakan Bey, bu projenin de 2015 yılsonuna ya da en geç 2016’nın ilk çeyreğinde tamamlanacağı ve bölgeye kazandırılacağını ifade etti.”


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER