MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Vietnam’dan düşük maliyetli yatırım fırsatı 02.12.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) düzenlediği ülke tanıtım toplantıları ile üyelerine alternatif pazarlar sunmaya devam ediyor. Yılın son ülke tanıtım toplantısında Vietnam Ticaret Ofisi Ticaret Müsteşarı Phu-Chong Le, MTSO Üyeleriyle bir araya geldi. Ülkesinin yatırım olanaklarını anlatan Le, özellikle düşük enerji ve işgücü maliyetlerine değindi. Vietnam’a yatırımlarda önemli vergisel avantajlar sağlandığına da dikkat çeken Le, Mersinli yatırımcıları Vietnam’a davet etti.


Vietnam’dan düşük maliyetli yatırım fırsatı

MTSO Toplantı Salonu’nda Vietnam Ülke Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Toplantıda ülkesinin ekonomik durumunu ve yatırım olanaklarını anlatan Vietnam Ticaret Ofisi Ticaret Müsteşarı Phu-Chong Le, 1998’den bu yana ekonomide yenileme çalışmaları sürdürdüklerini bildirdi. Attıkları adımlar sonunda fakir bir ülkeden orta gelişmişlik seviyesindeki ülke konumuna yükseldiklerini belirten Le, fakirliğin azaltılması konusunda hatırı sayılır başarılar elde ettiklerini,  bunu da yabancı yatırımcılar ve ihracattaki başarılarıyla sağladıklarını söyledi. 2007’de Dünya Ticaret Örgütü’ne üye olduklarını, birçok ülke ile serbest ticaret anlaşmaları yaptıklarını kaydeden Le, “Şu anda ekonomimizin temel taşını halen tarım oluşturuyor. Ancak biz zenginliğimizi yukarı taşımak, ekonomimizi sağlamlaştırmak adına endüstri ayağını da güçlendirmek istiyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla milli gelirimizi geçmişe kıyasla ikiye katlamış durumdayız” dedi.
Birçok şirkete devletin sahip olduğuna ve bunları özelleştirmek istediklerine değinen Le, Vietnam’a yatırım avantajlarını ise şöyle anlattı:
“Yabancı yatırımların büyük bölümü imalat sektöründen geliyor. Bunu gayrimenkul yatırımları takip ediyor. Yatırımcılar bizim düşük maliyetlerimizden yararlanmak için geliyorlar. Örneğin düşük enerji ve düşük işçilik maliyetlerimizden yararlanmaları önemli. İşgücü maliyetimiz düşük olduğu gibi kaliteli işgücü de sunabiliyoruz. 54 milyon kişilik işgücü imkanına sahibiz. Vietnam’a gelen yatırımcılar yabancı bir ortakla çalışmak zorunda değil. Yüzde 100 yatırım yapabiliyorlar.”
Vietnam’a yatırımda en üst sırada Güney Kore olduğunu bunu Japonya ve Singapur’un takip ettiğini bildiren Le, Türkiye’nin ise 14 proje ile 25’inci sırada yer aldığını açıkladı. İki ülke arası ilişkileri artırmak, Mersinli yatırımcıları Vietnam’a yönlendirmek adına ziyarete geldiklerini kaydeden Le, “Yabancı şirketler bizim ihracatımızın artmasında önemli rol oynuyor. Coğrafi avantajlarımızdan yararlanmak, bizim üzerimizden birçok Uzakdoğu ülkesine, serbest ticaret anlaşmamızın bulunduğu ülkelere ulaşmak adına sizleri de yatırıma bekliyoruz” dedi.

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER