MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Ulusoy: “Mersin’in yeşil miktarını artırmayı hedefliyoruz” 29.08.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy, kent çalışmalarında önceliği yeşil alana vereceklerini söyledi. Mersin’de betonlaşmanın arttığını vurgulayan Ulusoy, kent halkının nefes alacağı kamusal alanlar yaratacaklarını anlattı.


Ulusoy: “Mersin’in yeşil miktarını artırmayı hedefliyoruz”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıya konuk olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy, belediyenin çalışmaları ve devam eden projelerin son durumu hakkında bilgi verdi.
Mersin’in kalkınması, ticaretinin, ekonomisinin gelişmesi, kültür ve turizmine yönelik neler yapılabileceği üzerinde çalıştıklarına dikkat çeken Ulusoy, sorunların doğru saptanması gerektiğini, doğru müdahalelerin yapılmamasının sorunları daha da artırabileceğini söyledi. Öncelikli olarak Mersin’in yeşil miktarını artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Ulusoy, “Kentin üstünde yaptığımız uçuşlarda betonlaşmanın çok arttığını tespit ettik. Bu nedenle önceliği yeşil dokuyu artırmaya vereceğiz” ifadelerini kullandı. 
Uray Caddesi’nde devam eden çalışmaları da anlatan Ulusoy, özellikle tarihi yapılara yönelik çalışmalarına değindi. Mevcut durumda belediye binası olarak kullanılan Taş Bina’nın Şehir müzesine dönüştürüleceğini kaydeden Ulusoy, burada kentin değerlerini, geçmişini yazılı ve görsel materyallerle anlatmak istediklerini, dijital çalışmalara yer vereceklerini söyledi. Aynı zamanda yine mülkiyeti belediyeye ait Karamancılar Konağı’nı restore edeceklerini de bildiren Ulusoy, bu konunun da Koruma Kurulu gündeminde olduğunu dile getirdi. 
Mersin Mimarlar Odası ve üniversite ile Mersin kimliğini yansıtacak bir proje üzerinde çalıştıklarına da değinen Ulusoy, proje kapsamında tabelalardan, trafik işaretlerine, banklara kadar her noktanın gözden geçirilip Mersin’e yakışır, kent kimliğini yansıtacak bir sonuç hedeflediklerini anlattı. 
Aynı zamanda kente kreş yaparak kadının iş yaşamına katılımını kolaylaştırmayı düşündüklerini de ifade eden Ulusoy, 2 kreş için yapım aşamasına geldiklerini, bu sayının önümüzdeki yıllarda artacağını bildirdi. 

İstihdam sorununa Kariyer Merkezi ile çözüm
Mersin’de düzenlenecek Turunçgil Kongresi’ne kadar Turunçgil Koleksiyon Parkı oluşturmak istediklerine de değinen Ulusoy son olarak kurmayı planladıkları kariyer merkezi hakkında bilgi verdi. MTSO ve İŞKUR ile görüştüklerine değinen Ulusoy, istihdam sorununu çözmek adına bu projeyi yürüttüklerini, halkın taleplerini bu merkezde toplayıp, başvuran kişileri eğitime alıp, ardından ihtiyaç olan ara elemanı bu kaynaktan temin etmek istediklerini söyledi. Ulusoy, bu merkezin aynı zamanda ihtiyacı olanla ihtiyaç sahibini buluşturmak adına da önem taşıyacağını sözlerine ekledi. 

Ekonomik konular…
Meclis Toplantısı Meclis Üyelerinin değindiği ekonomik konularla devam etti. Sabahattin Kılıççıoğlu, Bankalar ve Ekonomik Çalışmalar Komisyonu’nun hazırladığı raporun detayları hakkında bilgi verdi. Pos işlemleri, kredi tahsis işlemleri, düşük faizli kredi talebi, kredi masrafları, döviz hesabı işlemleri gibi konularda şikayetler aldıklarını anlatan Kılıççıoğlu, hazırladıkları raporu Meclise sunduklarını söyledi. Türkiye genelinde yaşanan sel felaketlerini hatırlatan Suphi Yılmaz, Mersin özelinde de bu konuya dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle tarım arazilerindeki tahliye kanallarında yeterli bakımların yapılmadığını kaydeden Yılmaz, yaşanacak bir felakette tarım arazilerinin su altında kalarak ciddi ürün kayıplarına yol açabileceğine işaret etti. Sabri Tekli, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) devam eden çalışmalar ve yatırımların son durumları hakkında verdiği bilginin ardından Ekim ayında Mersin’de düzenlemeye hazırlandıkları Liselerarası Robot Yarışması’nın detaylarını anlattı. 44 takıma ulaştıklarını bildiren Tekli, Almanya, İngiltere, Amerika gibi ülkelerden de katılım olacağını ve takımların 20’şer kişilik ekiplerden meydana geldiğini söyledi. 
Yakup Yılmaz, kente daha çok spor organizasyonu çekilmemsi adına organizasyonlar düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekerken Yasemin Taş, 19 Eylül’de düzenlenecek olan Ekonomide Çıkış Yolları konulu toplantının detaylarını anlattı. 
Kapanış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise Oda bünyesinde yürütülen çalışmaları özetledi. 19 Eylül’deki Ekonomi’de Çıkış Yolları toplantısının ardından 28 Eylül’de ise Türkiye Tarım Politikaları ve Geleceği konulu önemli bir konferans daha düzenleneceğini bildiren Kızıltan, tüm Meclis üyelerinin 28 Eylül ve 19 Eylül tarihlerini not alıp toplantıları takip etmesinin önemini vurguladı. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER