MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

TÜSGAD Eski Başkanı MTSO’da sergi açtı 12.05.2017 tarihinde yayınlandı

Ressam ve aynı zamanda Tüm Sanat Galerileri Derneği (TÜSGAD) Eski Başkanı Kürşad Yılmaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde sergi açtı. Sergisinde Kızılderilileri konsept alan Yılmaz, “Ben Kızılderililerin ressamıyım” dedi.


TÜSGAD Eski Başkanı MTSO’da sergi açtı

MTSO Sanat Galerisi, TÜSGAD Eski Başkanı ve Ressam Kürşad Yılmaz’ın resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Yağlı boya ve akrilik boya tekniği kullanarak resimlerini hazırlayan sanatçı, 19 eserini sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Konsept olarak Kızılderilileri seçen sanatçı, gerçek fotoğraflarla grafiksel öğeleri bir tuvalde buluşturuyor. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi açılışına, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş, MTSO Meclis Üyesi Ahmet Akın, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek ve MTSO Hukuk Müşaviri Dilek Kurtuluş katıldı.

Sergi açılışında konuşan Ressam Kürşad Yılmaz, son 9 yıldır yaşamlarını ve felsefelerini incelediği Kızılderililerin resimlerini yaptığını söyledi. Çocukluk yıllarında Teksas Tommiks ve kovboy filmleriyle büyüdüğünü ve filmlerde hep Kızılderilileri tuttuğunu anlatan Yılmaz, “Çocukluğumdaki Kızılderili yanlılığımın, Kızılderilileri hayat felsefesi edinince ne kadar doğru olduğunu anladım” dedi. Kendisinin Kızılderililerin ressamı olduğunu belirten Yılmaz, “Çok büyük bir alt yapısı olan ve soykırıma uğramış bir ırkın, sanki misyonunu üstlenmiş gibiyim. Kızılderili tarihini, geleneklerini, ritüellerini çeşitli kaynaklardan araştırıyor ve resimlerimi buna göre yapıyorum. Konularımda, Kızılderililerin simgeleşmiş kavramlarını, desenlerini, kutsal hayvanlarını, portrelerini, kıyafetlerini, takılarını, onlarla bütünleşen tüylerini işliyorum. Onların geleneksel kültürlerini ve yaşamlarında önem verdiğim hususlarını tablolarım yoluyla yaşatmaya çalışıyorum” dedi.

Yılmaz, 14’ncü kişisel sergisini MTSO’da açtı

Aynı zaman da Sanat Galerisi sahibi olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye’nin her yerinden gelen sanatçıları Ankaralı sanatseverlerle buluşturduğunu söyledi. Galerisinde sanatçılara destek olmak amacıyla eğitimler verdiğine de değinen Yılmaz, özellikle 2 yıldır sadece genç sanatçılara eğitim verdiğini anlattı. Yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda sergiye katıldığını aktaran Yılmaz, Mersin’de 14’ncü kişisel sergisi açtığını belirtti.

“Müzayede Evleri kendi formatlarına geri dönmeli”

Hükümetlerin sanata olan bakış açılarının, kurum ve kuruluşlara yansıdığına da dikkat çeken Yılmaz, sanata yeteri kadar teşvik ve destek verilmemesinden şikayetçi oldu. Sanatçıların satışlardan beslendiklerini kaydeden Yılmaz, sanata teşvik olması nedeniyle satışların da kötüye gittiğini anlattı. Öte yandan büyük illerde açılan Müzayede Evleri’nin de sanatçıları ve sanat galerilerini olumsuz etkilediğini belirten Yılmaz, Müzayede Evleri’nde antik eserler satılması gerekirken yaşayan ressamların eserlerinin satıldığını söyledi. Bu durumun sanatçıları kötü etkilediğini vurgulayan Yılmaz, Müzayede Evleri’nin kendi formatlarına geri dönmesi gerektiğine dikkat çekti.

31 Mayıs tarihine kadar açık kalacak olan sergi, hafta içi 08.30-18.00, Cumartesi günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER