MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

“Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız” 14.07.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Türk Milleti, Demokrasisine ve Cumhuriyetine sahip çıktı. Bu birlik ve beraberlik ruhuyla Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız” dedi.


“Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız”

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz akşamı ülke olarak bir asra yaklaşan laik Cumhuriyetin temel ilkelerine, ağır bedeller ödeyerek elde edilen demokrasiye ve millete karşı bir kalkışma eylemine şahit olunduğunu hatırlatan Başkan Aşut, “Ancak Türk milleti demokrasisine, Cumhuriyetine sahip çıktı. Öncelikle; tankların, uçakların, bombaların önünde siper olan, Cumhuriyet yaşasın diye, demokrasimiz yaşasın diye, aziz milletimiz bir Mısır, bir Suriye olmasın diye, korkmadan canlarını veren şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum” dedi.
Geçtiğimiz yıl kalkışma eylemi sonrasında başlayan demokrasi nöbetleri ile Türkiye’nin dünyada fark yarattığını vurgulayan Aşut, yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek anma törenlerinde de aynı kalabalığın meydanlarda olacağına inandığını söyledi.
“Vatana, Cumhuriyete, Demokrasiye nasıl sahip çıkılır gösterdik, yine gösteririz” diyen Aşut, şöyle konuştu:
“Darbe girişimi sonrası toplum büyük bir travma yaşadı.  Darbeciler ve arkasındaki küresel güçler ülkemiz aleyhine karalama kampanyaları yürüttü. Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Allah’a şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini de kısa sürede atlattık. Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık. Siyaseten hedeflerine ulaşamayan çevrelerin, ekonomik anlamda ülkemize zarar vermesine izin vermedik, vermeyeceğiz.”

“Hedeflerimize ulaşmada bizi kamçıladı”
Mersin iş dünyasının işinin başında, dünyaya entegre, üretime, yeni pazarlar bulmaya, ihraç etmeye, iş ve aş vermeye devam ettiğini vurgulayan Şerafettin Aşut, “İnanın bu olay 2023 Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yılı hedeflerimiz adına bizleri daha da kamçılamıştır. Bu millet, arkasında küresel güçlerin oyunu olduğuna adımız gibi inandığımız bu belayı tek yumruk olarak def ettikten sonra, bu hedefler bize az bile gelir. Gerekirse daha az uyuyacağız, daha çok çalışacağız, daha çok gayret edeceğiz. Çünkü bu,  bizler daha güzel yaşayalım, demokrasimiz ve Cumhuriyetimiz sonsuza dek sürsün diye canını bu olayda verenlere, şehitlerimize borcumuzdur” ifadelerini kullandı.

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER