MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Türkiye’nin ilk Genç Girişimci Merkezi Mersin’de açıldı 07.06.2018 tarihinde yayınlandı

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında MEÜ ve MTSO ortaklığında hazırlanan, proje fikri olan gençleri destekleyecek, fikirlerini geliştirmelerine imkan sağlayacak, bu fikirleri yatırımcılarla buluşturacak Türkiye’nin ilk Genç Girişimci Merkezi, Kalkınma Bakanlığı'nın Cazibe Merkezleri Hibe Programı kapsamında MEÜ bünyesinde açıldı. 


Türkiye’nin ilk Genç Girişimci Merkezi Mersin’de açıldı

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Ahmet Çamsarı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, il protokolü ve gençlerin de katıldığı törende konuşan Bakan Lütfi Elvan, merkezin 5-6 ay gibi kısa sürede yapıldığını dile getirdi. Artık iş arayan değil, işveren gençler yetiştirmek istediklerini vurgulayan Elvan açılıştaki konuşmasında şunları söyledi:
“Genç Girişimci Merkezi'ni de üniversitemiz bünyesinde bu amaca yönelik oluşturduk. Böyle bir merkez oluşturduk çünkü eğer küresel ölçekte söz sahibi olmak, rekabet gücünüzü daha da artırmak istiyorsanız, mutlaka yenilikçi bir yaklaşım içerisinde olmalısınız. Ayrıca araştırma ve geliştirme faaliyetlerine daha fazla kaynak ayırıp bu kaynaklarla yeni ürünler ortaya koymak zorundasınız. Eğer sizler yenilikçi bir yaklaşım içerisinde değilseniz ve yeni ürünler ortaya koyamıyorsanız, sizin ülke olarak rekabet etme şansınız olamaz artık. Dünyada 100-150 yıllık devasa çok köklü şirketler var. Bu şirketler dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteriyor. Ama bir bakıyorsunuz yeni kurulmuş 5-10 yıllık şirketler bu devasa köklü şirketleri geride bırakmış. Bu genç şirketlerin başında da 25-30 yaşında gençler var. Peki, nasıl oluyor da 100-150 yıllık şirketler bu kadar hızlı büyüyemezken, 3-5 yılda devasa şirketler oluşuyor? İşte bu yenilikçi anlayış sayesinde. Onun için biz hem üniversitedeki gençlerimize hem de üniversite dışındaki gençlerimize yeni bir imkan sunuyoruz. Proje fikriniz varsa, kendiniz yeni bir şeyler geliştirmek istiyorsanız, şirket kurmak istiyorsanız, yenilikçi bir takım ürünler geliştirmek istiyorsanız Mersin'deki Genç Girişimci Merkezimize gelin diyoruz.” 

“Gençlerimiz iş verir konuma gelecek” 
Merkezde yapılacak çalışmaları da anlatan Elvan, “Bir kere ön kuluçka dediğimiz, yani proje fikri netleşmemiş kardeşlerimize yenilikçilik, girişimcilik konusunda çok değişik eğitimler vereceğiz. Proje fikri olan kardeşlerimize de yine danışmanlık, eğitim ve hemen her alanda hem eğitim vereceğiz hem danışmanlık yapacağız. Gençlerimizin kendi işlerini kurmalarına, kendi ürünlerini üretmelerine öncülük edeceğiz. Burada belirli bir aşamaya gelen gençlerimizi, yatırımcılarımızla buluşturacağız. Yatırımcılarımızla bu gençlerimiz karşılıklı oturacak, konuşacak ve eğer yatırımcımızın düşüncesi olumlu olup bu projeye yatırım yapmak isterse birlikte yatırım yapacaklar. O genç girişimci kardeşimizi de yanına alarak, bu yatırımı gerçekleştirecekler. İş bulmak isteyenlere yine danışmanlık desteği vereceğiz. Bir gencimizin iş veren olması ve yenilikçi üretim gerçekleştirebilmesi için ne gerekiyorsa her türlü desteği ücretsiz vereceğiz. Genç girişimcilerimiz ileride birçok insanımıza iş verir konuma gelecek” dedi. 
Elvan, bakanlık olarak genç girişimci merkezlerinin sayısını artıracaklarını belirterek, Mersin'de ilkini açtıklarını, bundan sonra Malatya, Elazığ ve Adana'da ve diğer illerde sırasıyla bu merkezleri açacaklarını söyledi. 
Mersin Valisi Ali İhsan Su da kentte yapılan hizmetlere yeni bir halkanın daha eklendiğini dile getirdi. Bu hizmetle genç girişimcilere iyi bir ortam sağlayarak onların küresel rekabette daha iyi duruma gelmeleri ve fikirlerini ortaya çıkarmaları, geliştirmeleri için fırsat sağlanacağını kaydeden Su, merkezin oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Rektör Ahmet Çamsarı ise yeni fikirlerin ortaya çıkmasının, proje olarak hayata geçmesinin ve üretime dönüşüp katma değer oluşturmasının önemine değindi. Projenin 3.5 milyon hibe destekli bir proje olduğunu kaydeden Çamsarı, “Mersin Genç Girişimci Merkezi yaklaşık bin 700 metre kare kapalı alanı ve sunacağı hizmetlerle ilimizdeki ve bölgedeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, girişimcilerin küresel ölçekte rekabet edebilirliliğine katkı sunması hedefiyle hayata geçirilmiştir. Bakanlığımız 2017 yılının sonunda üniversitemizle birlikte Atatürk ve İnönü üniversitelerinde de genç girişimci merkezlerinin kurulumunu desteklemiştir. Yaklaşık 5 aylık çalışma sonrasında bitirmiş olduğumuz merkezimizin, bu 3 merkez arasında hayata geçen ilk merkez olmasından dolayı da ayrı bir mutluluk duydum" dedi. 
Konuşmaların ardından Elvan ve protokol üyeleri merkezin açılış kurdelesini kesti. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER