MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

TURAB yeni yönetiminden MTSO’ya ziyaret 19.04.2016 tarihinde yayınlandı

Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut’u ziyaret etti. Ziyarette Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde yaşanan son gelişmeler ve önümüzdeki süreçte atılması gereken stratejik adımlar konuşuldu.


TURAB yeni yönetiminden MTSO’ya ziyaret

27 Şubat’ta gerçekleştirilen genel kurul sonrasında görevi devralan TURAB Başkanı Canan Sunay, Yönetim Kurulu Üyeleri Fahri Kuş, Ferudun Yavuz, Özgür Güler, Emrah Deniz ve Hamdi Gökalp ile birlikte MTSO’yu ziyaret etti. Yeni dönemde yeni yönetim olarak Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılar nedeniyle yüzlerini Afrika ve Körfez ülkelerine çevirdiklerini anlatan Canan Sunay, Mayıs ayının ilk haftasında TURAB olarak Cezayir ve Tunus ile temsilcilik protokolü imzalayacaklarını bildirdi. Irak temsilciliği için ise görüşmeleri tamamladıklarını kaydeden Sunay, yurtdışındaki şubeleşme çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Önümüzdeki süreçte Fas ve Tunus’a KOSGEB destekli iş gezileri düzenleyeceklerini de bildiren Sunay, hedeflerinin iki yıl içinde Mersin’de Arap ülkelerinin katılımıyla bir ya da iki fuar düzenlemek olduğunu anlattı. Riskli bir dönemi fırsata çevirmek istediklerini vurgulayan Sunay, yeni pazarlar oluşturmak, istihdam sahaları açmak için çalışacaklarını söyledi.
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise kabulde yaptığı konuşmada TURAB’ın başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getirdi. Son dönemlerde Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da yaşanan sıkıntıların işadamlarını kıskaca aldığını belirten Aşut, “Benim önerim, Afrika ve Ortadoğu’dakilere atlama noktası oluşturup oralara birilerini götüremiyorsak oradaki kişilerin bizim aracılığımızla Avrupa ya da Kafkasya’ya geçişini sağlamak” dedi. Türkiye’deki işadamlarının 15 yıl boyunca adı geçen bölgelere önemli ölçüde finansman aktardığını hatırlatan Aşut,  bu bölgelerin de önümüzdeki süreçte yeniden harekete geçirilmesi gerektiğini, bunca yatırımın arkasının bırakılmaması gerektiğini anlattı.

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER