MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanları, Bakan Pekcan’ı ziyaret etti 18.07.2018 tarihinde yayınlandı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlarının katılımları ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a kutlama ziyaretinde bulundu. 


TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanları, Bakan Pekcan’ı ziyaret etti

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ziyaretinde, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun davet üzerine Ankara’ya giden TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri arasında Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp da hazır bulundu.  Daha önce TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan yeni Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, eski meslektaşları 81 ilin kadın başkanlarını karşısında görünce ayakta alkışladı ve “evinize hoş geldiniz” dedi. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, başkan yardımcılarının Ticaret Bakanı olmasından gurur duyduklarını ifade etti.

Ziyarette konuşan Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığının daha önce iki ayrı bakanlık olarak ağır iş yükü altında olduğunu belirterek, “İki bakanlık, Ticaret Bakanlığı çatısı altında bir araya geldi ve zaten doğru olan da bizler için buydu. Sayın Cumhurbaşkanımız önceden iki ayrı bakanın üstlendiği bu büyük sorumluluğu, tek başına Sayın Pekcan’a vererek kendisine olan güven ve itimadı da göstermiş oldu. Bir kadının, iki ayrı bakanlığı birleştirip yürütebileceğinin en büyük göstergesi, güvencesi Ruhsar Hanım” diye konuştu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da konuşmasında, kadın girişimcilere yenilikçi ve teknoloji odaklı projeler üretmeleri çağrısında bulunarak, “Ruhsar Pekcan olarak söz veriyorum, projelerinize Bakanlığımın dışında da uluslararası fonlardan finansman bulacağım. Yeter ki siz yaratıcı, sürdürülebilir, yapıcı, uygulanabilir, istihdam artırıcı projelerle gelin” dedi.
Sadece girişimci kadınların değil, iş hayatındaki kadınların da erkeklere göre temsil edilme oranının çok düşük olduğuna dikkati çeken Pekcan, dünyanın refah düzeyinin artması için yönetici ve karar verici pozisyonlarda kadınların varlığının ve güçlerinin artırılması gerektiğinin altını çizdi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER