MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Tıbbi cihaz satışı yapan işletmelere yetki belgesi zorunluluğu 26.02.2015 tarihinde yayınlandı

15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile tıbbi cihaz satışı yapan işletmelerin faaliyetlerini sürdürmek için yetki belgesi almaları zorunlu hale getirildi. Yetki belgesi alabilmek için işletmelerin bir takım koşulları yerine getirmesi istenmekte.


MTSO 26 No'lu Meslek Komitesi (Sağlık Hizmetleri, Medikal ve Kozmetik) adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver "Tıbbi cihaz sektöründe faaliyet gösteren ve yetkilendirilmek isteyen tüm işletmelerde sorumlu müdür ile satış ve tanıtım ve klinik destek faaliyetlerini yürüten personelin eğitim alarak belgelendirilmesi gerekiyor. Bir kişi sadece bir şirketin sorumlu müdürü olabilir. Dolayısıyla, bu alanda faaliyet gösteren firmalarımızın en kısa sürede konuyla ilgili hazırlıklarını yapmalarını önemle tavsiye ediyoruz" dedi.

Tıbbi cihaz işletmelerinde sorumlu müdür, satış ve tanıtım elemanı ve klinik destek elemanı olarak çalışabilmek için TCESİS içinde yer alan eğitimleri almak, sınavdan başarıyla geçmek ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na başvurarak yeterlilik belgesini almak gerekmekte. Yeterlilik belgesini alabilmek için işlemler, TİTCK web sayfası http://www.titck.gov.tr adresinde yer alan duyurular ve kılavuz doğrultusunda tamamlanmalı.

Birden çok mesleğe ilişkin yetki belgesi almak

Gereken şartların taşınması halinde yönetmelikte belirtilen tüm eğitimleri alıp seçilen mesleklere ilişkin sınavlara ayrı ayrı girerek başarılı olunması durumunda sözkonusu mesleklerde çalışabilmek için yetki belgesi alınabilmekte.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER