MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

THY Kargo, devler ligine girme hedefinde 18.10.2016 tarihinde yayınlandı

Hava kargoda son 6 yılda yüzde 260 büyüyen Türk Hava Yolları (THY) Kargo, yapacağı yatırımlarla gelecek yıl devler ligi olarak adlandırılan dünyanın kargo taşıyan ilk 10 firması arasına adını yazdırmayı hedefliyor.


THY Kargo, devler ligine girme hedefinde

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ve THY işbirliğinde MTSO Konferans Salonu’nda THY Kargo Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya ile sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda hizmetleri hakkında bilgi veren THY Kargo Adana Bölge Müdürü Muhammed Kadri Günay, teknik imkanları ve yeni yatırımları hakkında bilgi verdi. “Siz ne tür bir operasyon yapmak istiyorsanız kanunlar çerçevesinde her türlü esnek operasyonu, çözümleri sunabiliriz” diyen Günay, en uygun fiyatla en kaliteli hizmeti verme yönünde çalıştıklarını söyledi.

THY olarak 323 yolcu ve 11 de kargo uçağı olmak üzere 334 adet uçak filosu ile hizmet verdiklerini bildiren Muhammed Kadri Günay, “115 ülkede 289 havalimanına direk uçuş yapıyoruz, 58 noktaya kargo seferleri düzenliyoruz ve tek seferde 110 ton taşıma kapasitesine sahibiz” diye konuştu. Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi olduklarını vurgulayan Günay, üst üste Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi olduklarını dile getirdi.

Kargo hizmetinde 2010 – 2016 yılları arasında yüzde 260 büyüdüklerini bildiren Günay, gelecek yıl dünyanın kargo taşıyan ilk 10 firması arasına girmek istediklerini ve yatırımlarını da bu doğrultuda sürdürdüklerini söyledi. Bunun için İstanbul’da yeni bir kargo deposu yatırımı yaptıklarını ifade eden Günay yeni yatırımları ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Devler ligine girebilmemiz için güçlü bir altyapımız olmalı. Bu nedenle 71 bin metrekare alan üzerinde bir depo yatırımı gerçekleştiriyoruz. 43 bin metrekaresi kapalı olan bu deponun 3 bin metrekaresinde 39 özel kargo deposu bulunacak. Yıllık kargo kapasitesi 1,2 milyon ton olacak depomuzda soğuk hava depoları, değerli kargo odaları, canlı hayvan odaları bulunacak.”

Adana Bölge Müdürlüğü’nde ise yılda 22 bin 880 ton civarında kargo kapasiteleri bulunduğunu açıklayan Muhammed Kadri Günay, 55 kişilik personel ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Bölge müdürlüğü olarak 2 gümrüklü havalimanı ve 20 havaalanıyla 24 ile hizmet verdiklerini anlatan Günay, Adana’dan İstanbul’a haftalık tır seferleri yaptıklarını belirtti. Uçak seferlerinde 3’er ton, truck seferlerinde 20 ton olmak üzere ortalama haftalık 440, yıllık 22 bin 880 tonluk kargo kapasitesine sahip olduklarını aktaran Günay, İstanbul’da Boeing 747’de 310, diğer kargo uçaklarında 240, geniş gövdeli uçaklarda 160 santimetre yüksekliğe kadar yükleme yapabildiklerini vurguladı.

Adana çıkışlı ürün gamında taşımaların büyük bölümünü ısı hassasiyeti isteyen ürünlerin oluşturduğuna değinen Günay, sebze, meyve taze balık gibi ısı hassasiyeti isteyen bozulabilir ürünlerin taşıma oranının yüzde 58 olduğunu anlattı.  Taşıdıkları ürünün yüzde 4’ünü canlı hayvanların oluşturduğunu kaydeden Günay, yüzde 18,2’nn genel kargo ve kalanı da diğer ürünlerin oluşturduğunu söyledi.  Adana’daki depolarında -5 ile +21 derece adasında ısı muhafaza eden odaları bulunduğunu anlatan Günay, yeni uygulamaları ile uçuştan 45 dakika öncesine kadar kargo kabulü yapabildiklerini bildirdi. Kaçırılan uçaklar için endişe edilmemesi gerektiğin de değinen Günay, Adana’dan İstanbul’a günde 14 adet direk seferleri bulunduğunu bu nedenle kargonun mutlaka en kısa sürede ilgili yere ulaştırılacağını söyledi.

7 bin metre kare büyüklüğünde Adana çıkışlı iç hat giden ve ihracat deposu ile bin metre kare büyüklüğünde Adana varışlı iç hat gelen kargo muhafaza alanına sahip olduklarını belirten Günay, kargoların sürekli izlendiği CCTV Sistemi ile kargoları sürekli takip ettiklerinin bilgisini verdi.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER