MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığında yeni düzenleme 14.06.2017 tarihinde yayınlandı

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ’de 19 Nisan 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) çalıştırılması gereken zorunlu alanlar genişletildi. Buna göre tehlikeli maddeleri taşıyan, gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan işletmelere, en az bir adet TMGD istihdam etmek veya yetkilendirilen Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu'ndan (TMGDK) hizmet alma yükümlülüğü getirildi.


Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığında yeni düzenleme

TMGD Hakkında Tebliğ 22 Mayıs 2014 tarihli Resmî Gazetede yayınlanmış olup çevresel etkileri yüksek olan maddeleri bulunduran işletmelere önemli yükümlülükler getirilmişti. Böylece bu tür işletmelerde TMGD istihdam etme veya hizmet alması zorunluluğu getirilmişti. Yine 19 Nisan 2017 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan değişiklikle Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ’de yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre, tehlikeli maddeleri taşıyan, gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan işletmeler, en az bir adet tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etmek veya yetkilendirilen TMGDK’den hizmet almakla yükümlü oldu. Tüm bunlarla birlikte işletmeler istihdam edeceği TMGD’leri veya hizmet alacağı TMGDK’ler ile yapacağı anlaşmayı www.türkiye.gov.tr adresi üzerinden bildirmekle ve yapılan bu anlaşmanın veya TMGD’nin iş akdinin fesih edilmesi durumunda ise 30 (otuz) gün içerisinde TMGD istihdam etmekle veya TMGDK ile yeni bir anlaşma yapmakla yükümlü oldu.

“Perakende satışlarda süreç 2018’de başlayacak”
Bununla birlikte perakende satış yapan akaryakıt, LPG, CNG ve LNG istasyon işletmeleri ile LPG, CNG tüp satışı yapan işletmelerin; TMGD istihdam etmek veya TMGDK’den hizmet alma zorunluluğu 1 Ocak 2018’e kadar aranmayacak.
Tehlikeli maddelerin taşınmasına ve geçici depolanmasına ilişkin faaliyetlerde bulunan liman tesislerinden, tehlikeli madde güvenlik danışmanı kuruluşundan hizmet alma veya TMGD istihdam etme zorunluluğu da yine 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak.
Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre taşımacılık yetki belgesine sahip olan ve Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik kapsamında sadece taşımacılık yapan taşımacıların, TMGD kuruluşlarından hizmet alma veya TMGD istihdam etme zorunluluğu ile kamu kurum ve kuruluşlarının TMGD kuruluşlarından hizmet alma veya TMGD istihdam etme zorunluluğu da 1 Ocak 2018’de başlıyor.

 

 

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER