MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Tarım ve hayvancılık sektörü Mersin’de buluştu 05.03.2020 tarihinde yayınlandı

Türkiye’nin en önemli tarım fuarlarından biri olan Mersin Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, 15’inci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde 20 bin metrekarelik alanda 200’den fazla firmanın ürünlerini sergilediği fuarın, 40 binin üzerinde sektör profesyonelini ağırlaması hedefleniyor. 


Tarım ve hayvancılık sektörü Mersin’de buluştu

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen fuar açılışına; Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol ile Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge de katıldı. Yerli ve yabancı 200’den fazla firmanın tarım, seracılık ve hayvancılık sektörüne dair yeni teknolojiler, yeni yöntemler ve yeni ürünlerine ev sahipliği yapan fuarda; çiftçi, ithalatçı ve bayi bir araya geldi. 

Bucuge: “Tarım, savunma sanayi ile eş değer hale geldi”
Fuar açılışında konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge, tarımın savunma sanayi ile eş değer hale geldiğini söyledi. Ülkelerin tarıma yaptıkları yatırımlarla değişim ve dönüşüm süreci başlattıklarını ifaden eden Bucuge, “Tarım sektöründe büyüyebilmemiz için tohum ve gübrede, yerli ve milli politikalar üretmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu politikaların, mutlaka devlet, yerel yönetimler, yatırımcılar, özel sektör ve çiftçiler olmak üzere üçlü sacayağı üzerinde kurulması gerekiyor” dedi.
Son zamanlarda, çoban bulamayan bir hayvancılık sektörü, işçi bulamayan bir tarım sektörü ve işsizlikle mücadele eden bir kentle karşı karşıya kalındığına da değinen Bucuge, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 11’nci Kalkınma Planında, köylerden kentlere göçün tersine çevrilmesiyle ilgili bir madde var. Bu madde beni, inanılmaz heyecanlandırdı” diye konuştu. Bu bağlamda, çiftçileri üretime teşvik etmek amacıyla yeni bir proje başlattıklarını bildiren Bucuge, ilk etapta hedefledikleri iki pilot köye, yerel yönetim işbirliğinde soğuk hava depoları, yükleme platformları ve kooperatifçilik hizmetleri taşıyacaklarını anlattı. 

Tartıcı: “Mersin ekonomisi, Türkiye ekonomisi ile eş değer büyüklükte”

Gerçekleştirdikleri 50’ye yakın fuarla firmaları global ticarete alıştırarak hem Türkiye’ye hem de firmaların ekonomik kalkınmasına katkı sağladıklarını belirten CNR Holding Pazarlama ve İletişim Direktörü Reha Tartıcı, “Mersin ekonomisinin geldiği nokta bize göre, Türkiye ekonomisi ile eş değer büyüklükte. CNR olarak Mersin’in bu gücünü öngörerek, kentte düzenlediğimiz fuar sayısını her geçen yıl arttırıyoruz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin bir tarım kenti. Tarımın geliştirilmesinde yerel yönetimlerin olduğu kadar merkezi yönetimlerin de sorumlulukları bulunuyor” derken Mersin Valisi Ali İhsan Su ise; tarım kenti Mersin’in potansiyelinin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Fuarda yapılacak B2B görüşmelerinin ihracata önemli bir katkı sağlanacağını söyleyen Su, kent geleninde devam eden tarım projelerden bahsederek, yapılan destekleri anlattı. 
Açılış kurdelesinin kesilmesi sonrasında MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ile Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge stantları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alıp, firmalara destek verdi.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER