MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

SODES, kadınları iş yaşamına kazandırmayı sürdürüyor 12.04.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Valiliği koordinasyonunda İçel Sanayi Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nca (İSGEV) yürütülen Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES Projesi kapsamında finanse edilen ‘Dezavantajlı Grupların Tekstil Sektöründe Ara Eleman Olarak Yetiştirilmesi Projesi’ kapanış toplantısı gerçekleştirildi. 


SODES, kadınları iş yaşamına kazandırmayı sürdürüyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz’ın da katıldığı tören ile eğitim alan 80 kadın kursiyere sertifikaları dağıtıldı. Toplantının açılışında konuşan İSGEV Başkanı Av. Dilek Kurtuluş, 15 ay süren proje ile 80 kişiye 35’er gün hazır giyim sektöründe ara eleman yetiştirilmesi kursu verildiğini anlattı. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından 20 günlük staj imkanı tanındığını kaydeden Kurtuluş, tüm bu eğitim ve staj çalışmasını tamamlayan 8 kursiyerin ise işe yerleştirilip aktif çalışma hayatına kazandırıldığını söyledi. Yürütülen çalışmalarda kadınların ev dışında çok fazla bir hayatı bulunmadığını fark ettiklerine işaret eden Kurtuluş, “Bu proje sayesinde kadınların meslek edinmeleri yanında sosyal ortamda bulunmaları, etkileşime girip üretime katılmaları belki de projemizin en önemli çıktısı” dedi. Kadınların en çok özgüvene ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Kurtuluş, “Bir kez kendilerine inanırlarsa gerisi geliyor. Ancak toplumun tüm yükünü sırtında taşıyan kadınlarımız için kurumlarımız çok az proje üretiyor. Oysa ülkenin kalkınması için kadınların istihdamı çok önemli. Biz bu görevi yerine getirme gayretindeyiz” ifadelerini kullandı.
 Kurtuluş sözlerini kadınlara seslenerek şöyle tamamladı: 
“İş hayatı evde yüklendiğiniz sorumluluklardan daha zor değil. Lütfen iş hayatında yer almaktan çekinmeyin.”

Kızıltan: “Projeler devam edecek”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, bir kapanış toplantısında olmalarına rağmen projenin sona ermediğini, önümüzdeki süreçte de sürdüreceklerini vurgulayarak, “Kadınlarımızın ayakları üzerinde durabilmesi için meslek sahibi olması lazım. Uygar bir ülke olmak istiyorsak çalışan kadın sayımız artmalı” dedi. Özellikle kadınların ve gençlerin toplumda güvenle ve onurlu şekilde, birer birey olarak ayakta durabilmeleri adına herkese büyük görevler düştüğünü belirten Kızıltan, “Hepimiz çok daha fazla çaba göstermeliyiz. İSGEV kurulduğu günden bu yana özellikle tekstil sektöründe çalışmak üzere 15-40 yaş arası gençlerimizi ve kadınlarımızı bir meslek sahibi yaptı, yapmaya devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 

Yılmaz: “Tekstilkent kurma projemiz var”
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz ise konuşmasında istihdam odaklı olması nedeniyle tekstil sektörünün önemini bildiklerini söyledi. Yaptıkları çalışmalarda bölgedeki tekstil firmalarını ziyaret ettiklerini ve hepsinin benzer sorunları olduğunu gördüklerini kaydeden Yılmaz, “Herkes yer bulamamaktan ve yüksek enerji maliyetlerinden şikayetçi. Biz de bu nedenle bölgemizde bir AB Projesi ile Tekstilkent kurmayı planlıyoruz. Enerji maliyetlerinin de solar enerji kullanılarak çözümlenebileceği inancındayız” dedi. 
Bu projeyi hayata geçirip tekstilin kenti haline dönüşecek Toroslar’da daha çok kişiye istihdam olanağı sağlamak istediklerine değinen Yılmaz, insanların hayatına dokunmak istediklerini vurguladı. 
Son dönemlerde ara eleman bulma noktasında oluşan sıkıntıları da bildiklerini, bu nedenle SODES Projesinin büyük önem taşıdığını kaydeden Yılmaz, Tekstilkentin de kurulmasıyla SODES Projelerini tamamlayan kursiyerlerin daha fazla alternatife kavuşacağını, sektörün de ara eleman ihtiyacının hazır olacağını anlattı. 
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen kapanış programı sertifika dağıtım töreni ve kokteyl ile sona erdi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER