MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Silifke Tarım Günleri başladı 27.04.2016 tarihinde yayınlandı

Tarım sektörü, Silifke’de bu yıl ilki düzenlenen ‘Silifke Tarım Günleri’nde buluştu. Silifke Kaymakamlığı öncülüğünde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Silifke Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda, Toprak Ana Fuarcılık organizasyonunda düzenlenen Silifke Tarım Günleri, çevre il ve ilçelerden gelen sektör temsilcilerini bir araya getirdi.


Silifke Tarım Günleri başladı

Ekonomisinin yarısına yakınını tarım sektörü oluşturan Silifke, bu yıl ilki düzenlenen önemli bir organizasyona evsahipliği yaptı. Silifke Tarım Günleri adı altında düzenlenen organizasyonun açılışına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut başta olmak üzere Mersin’in ilçeleri ile çevre illerden Oda ve Borsa başkanları ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Etkinlik kapsamında muzlu baklava, çörekotu yağı gibi farklı ürünler katılımcılara tanıtılırken diğer yandan sektör temsilcileri gerek tarım makinelerinde gerek seralarda kullanabilecekleri son teknolojilerle tanıştı.
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, “Çiftçilerimiz, üreticilerimiz bu etkinlik ile eğitim, dayanışma ve kaynaşma fırsatı bulacak. Bu nedenle çok önemsiyoruz” diye konuştu. Tarımın istihdama ve kalkınmaya katkı sağlayan stratejik bir sektör olduğunu vurgulayan Kaynar, “İnsanlık var oldukça tarım, stratejik önemini kaybetmeyecektir. Silifke’nin yüzde 50’si tarımla uğraşıyor. Bu nedenle bu tür etkinliklerin yapılması son derece anlamlı” ifadelerini kullandı. Çiftçilerin, sanayicilerin yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri bu tür etkinliklerle tanıma fırsatı yakalayacağını dile getiren Kaynar, “Hedefimiz önümüzdeki süreçte bölgesel etkinlikler düzenlemektir” diye konuştu.
Açılışta, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, Silifke’nin tarımdaki önemini anlattı. 12 ay aktif üretim yapılabildiğini ifade eden Süngü, özellikle çilek dendiği zaman akla Silifke geldiğini söyledi. İlçe Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise konuşmasında, “4 mevsim üretim yapıyoruz. Yalnızca çilek ihracatımız toplam ihracatımızın yüzde 40’ını oluşturuyor. Silifke, gelişen turizme ve sanayiye sahip ama ana geçim kaynağımız tarım ve bu etkinliği önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir de tarımın bölge için önemine dikkat çekerek etkinliğin hayırlı olmasını diledi.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER