MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Sigorta sektöründe kayıtdışı yapılanmalarla mücadele başladı 03.08.2018 tarihinde yayınlandı

MTSO 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Abdülcelil Alkış, Komite olarak önümüzdeki süreçte merdiven altı sigortacılık olarak tabir edilen kayıtdışı yapılanmalara karşı mücadele başlatacaklarını söyledi. “Kayıtdışı çalışanların poliçe kesmesinin önüne geçeceğiz” diyen Komite Başkanı Alkış, tüm sektörü destek vermeye davet etti.


Sigorta sektöründe kayıtdışı yapılanmalarla mücadele başladı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Abdülcelil Alkış, mevcut durumda sektörde yaşanan sorunlardan biri olarak kayıtdışı çalışan firma ve şahısları göstererek, bunlarla mücadele başlattıklarını bildirdi. İlk etapta 3 firma tespit ederek konuyu, müfettiş atanması adına TOBB’a bildirdiklerini kaydeden Alkış, şöyle konuştu:
“Yasal olarak TOBB levha kaydı olmayan firmaların ya da kişilerin poliçe kesmesi doğru değil. Ancak maalesef birçok kişi yetkileri olmamasına rağmen ek iş olarak sigortacılık yapıyor. Bu durumda oluşan haksız rekabetten dolayı hem düzgün çalışan firmalar mağdur oluyor, hem de sigorta yaptıranlar mağdur olabiliyor.”

Sigorta acentesinin başka bir işle uğraşamayacağını vurgulayan Alkış, “Sigorta acentesi olabilmenin koşulları var. Gerek yasal, gerekse bir takım fiziki şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Mersin’de ilçeler dahil 350 yetkili acente faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar mücadele edilmemesi nedeniyle bu 350’ye ek olarak çok sayıda yetkisi olmayan yapılanmalar oluşmuş. Önümüzdeki süreçte bu haksızlıkla mücadele Komitemizin önceliği olacak” dedi.

“Kullanıcılar da dikkatli olmalı”
“Bugün 3 firma ile başladık ama sektörün de desteği ile kısa zamanda sayıyı artıracağız” ifadesini kullanan Alkış, kaçak çalıştığı tespit edilen firmaların isim ve adres bilgisinin kendilerine ulaştırılmasını isteyerek bu tür yapılanmaları da ivedilikle tabela, yazı gibi sigorta işlemlerini çağrıştıran tüm ögeleri kaldırmaya davet ettiğini söyledi. Kaçak çalışan firmaların kullanıcıları mağdur edeceğine de dikkat çeken Alkış, “Sigorta yaptırmak isteyen kişiler mutlaka firmanın TOBB levha kaydı bulunup bulunmadığına dikkat etmeli. Yetkili olmayan kişiler tarafından dolandırılma ihtimallerine karşı tüm vatandaşların sadece yetkili acenteleri tercih etmelerini önemle rica ediyorum” diye konuştu.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER