MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Seçer: “Doğrudan teminlerde öncelik Mersin’in” 25.09.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, doğrudan teminlerde önceliği Mersin’e vereceklerini söyledi. Bu konuda ilgili birimlerle gerekli görüşmeleri yaptığını bildiren Seçer, “Hemen yanı başımızda ihtiyacımız olan işi yapan ustalar varken, ihtiyacımız olan ürünü satan, alışveriş yapabileceğimiz yerler varken neden dışarı gidelim” diye konuştu. 


Seçer: “Doğrudan teminlerde öncelik Mersin’in”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer ile birlikte Tırmıl Sanayi Sitesi’ndeki sanayicilerle bir araya geldi. Tırmıl Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Çokgün ve Yönetim Kurulu Üyelerinin evsahipliğinde düzenlenen toplantıya sanayicilerin yanı sıra MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Fuad Budur, Yönetim Kurulu Üyeleri Nedim İkanç, Yalçın Darıcı ve Meclis Üyesi Musa Akdemir de katıldı. İlk olarak sanayicilerle bir araya gelen başkanlar, ardından Tırmıl Sanayi Sitesi Yönetim Binasına geçerek mini bir toplantı gerçekleştirdi. Ziyaret, sanayi sitesindeki firmalar ile MTSO Tedarik Zinciri Test ve Ar-Ge Merkezi Laboratuvarı’nın gezilmesi ile son buldu. 

Kızıltan: “Sanayi siteleri okul gibidir”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan toplantıda yaptığı konuşmada kendisi de sanayi sitesinde uzun yıllar faaliyet göstermiş bir kişi olarak bölgenin ihtiyaçlarını yakından bildiğini söyledi. Sanayi sitelerini birer okula benzeten Kızıltan, “Sanayici arkadaşlarımızın yanında yetişip çok daha büyük sanayiciler haline gelen arkadaşlarımız var. Burası sanayinin altyapısıdır. Bir futbol takımı, altyapısı olmazsa nasıl başarılı yeni sporcular yetiştiremezse küçük sanayi siteleri olmazsa büyük sanayicilerin yetişmesi de zorlaşır” diye konuştu. Gelişim için destek gerektiğini dile getiren Kızıltan, Mersinli firmaların Mersin kaynaklarından daha fazla yararlanması gerektiğini anlattı. Bugüne kadar ihtiyaçların kent içinden temin edilmesi adına büyük sanayi kuruluşlarıyla da, Valilerimizle de, yerel yöneticilerimizle de birçok kez görüştüklerini bildiren Kızıltan, istedikleri sonuca ulaşamadıklarını ancak önümüzdeki süreçte yapılacak koordineli çalışmalarla hedeflerine ulaşacaklarına inandığını söyledi. 

Dinçer: “Sanayi sitesi için yatırım alanı bulamıyoruz”
MESOB Başkanı Talat Dinçer ise yeni sanayi sitelerine duyulan ihtiyaca değindi. Artık sanayilerin şehir içinde, apartman altı dükkanlardan çıkarılması gerektiğini anlatan Dinçer, 6 binin üzerinde firmanın yeni yer aradığını dile getirdi. “Bunun için bize sanayi sitesi yapılabilecek yer gösterilmesi yeterli” diyen Dinçer, artık 100 metrekarelik dükkanların kimseye yetmediğini, daha büyük alanlarda daha büyük üretim imkanlarına kavuşmak istediklerini söyledi. Alımlarda Mersin firmalarına öncelik verilmesi talebinde de bulunan Dinçer, “Bizlerden de teklif alınsın, fiyatımızın aynı olması halinde Mersinli firmalarımız tercih edilsin istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Seçer: “Adalet dağıtacaksam belediyenin alışverişini de adaletli yapacağım”
Talepleri dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer soruların çözümü, esnafın belediye ile diyaloğunun artması adına bir Esnaf Masası kurulduğunu hatırlattı. “Benimle ilgili aklınızdan çıkarmamanız gereken iki konu olmalı. Birincisi asla bizim başkanımız tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmez diye düşünmelisiniz, ikincisi de asla adaletsizliğin altına imza atmayacağımı bilmelisiniz” diyen Seçer sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Bu iki konuda kim ne söylerse söylesin bir kulağınızdan girip diğerinden çıksın. Bunu Allah ömür verirse Mersin’i yönettiğimiz sürece uygulamalarımızda da göreceksiniz. Ben adalet dağıtacaksam belediyenin alışverişini de adaletli yapmalıyım. Biz sanayiciden, esnaftan alışveriş yapacağız ama atladığımız bir konu var. Biz açık ihalelere çıkıyoruz. Türkiye’nin her yerinden firmalar bu ihalelere girebiliyor. Ona müdahale imkanı yok. Ama doğrudan teminlerde bizim tercihimiz Mersin esnafı olacak. Burada, yanı başımızda işimizi yapacak bir usta varken, neden dışarı gidelim?”
Yeni sanayi sitesi ihtiyacını da hatırlatan Seçer, banka lokanta gibi sosyal donatıları içinde olan, sıhhi, temiz, güvenli sanayi sitelerinin ideal çalışma ortamları olduğunu söyledi. “Sorunu biliyoruz ve çözümü için de çalışacağız. Bu sorunu çözeceğiz” diyen Seçer, bunun için önce plan sorununu çözmeleri gerektiğini hatırlatıp, bu konuda da son noktaya yaklaştıklarını anlattı. 
Belediyenin esnafa olan borcuna da değinen Seçer, ödemelere başladıklarını, tüm borçları plan dahilinde ödeyeceklerini, son 2 ayda 60 milyon TL’ye yakın ödeme yaptıklarını bildirdi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER