MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Sanayi Akademi 5. Dönem sertifikaları sahiplerini buldu 28.02.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından firmaların faaliyetlerini uzun soluklu devam ettirebilmesi, sürdürülebilirliğini sağlaması adına başlatılan Sanayi Akademi Programı’nın beşinci dönemi sonunda ikinci nesil yöneticilere sertifikaları dağıtıldı. Beşinci dönem eğitimlerle birlikte toplamda 180 firmadan yaklaşık 145 ikinci nesil yönetici adayına geleceğe doğru attıkları adımda destek verildi. 


Sanayi Akademi 5. Dönem sertifikaları sahiplerini buldu

MTSO tarafından yürütülen ve Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında hazırlanan, ‘MTSO Sanayi Akademi - Geleceğin Yöneticileri Sertifika Programı Beşinci Dönemi Sertifika Töreni düzenlendi. Törene MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Yönetim Kurulu Üyesi Nedim İkanç’ın yanı sıra Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince de katıldı. Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, beşinci dönemde ağırlıklı olarak lojistik firması temsilcilerinin eğitim aldığını dile getirerek, “Lojistik, Mersin için önemli sektörlerin başında geliyor. İnşallah burada aldığınız eğitimlerle şirketlerinizi 4’üncü, 5’inci kuşaklara devredersiniz. Bu eğitimler şirketlerinizi daha ileri seviyelere götürmenize yardımcı olacaktır. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Özince: “Global düşünüp yerel hareket etmelisiniz”
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ise Türkiye’nin ekonomik yapısı hakkında bilgi verdiği konuşmasında, ülkelerin topla tüfekle, canla kanla değil güçlü ekonomilerle kurulduğunu söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurmadan önce 1922 yılında İzmir İktisat Kongresi’ni topladığını, savaştan yeni çıkan bir ülkenin strateji belirlemeye çalıştığını hatırlatan Özince, “Unutulmamalıdır ki bir ülkenin siyasi bağımsızlığı, ekonomik bağımsızlığıyla taçlanır” dedi. Bu bağlamda Türkiye için girişimcilerin ve kurulan şirketlerin uzun soluklu ayakta kalmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Özince şunları söyledi: 
“Zor günlerden geçiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklalinin ilelebet payidar olması, ekonomik istikrarıyla birlikte sağlanacaktır. İnşallah yurdumuz, milletimiz bu dönemleri sizlerin sayesinde atlatacaktır. Müteşebbisimizin bu bağlamda global düşünmesi ama yerel, bölgesel hareket edebilmesi önemli. Siz gençlere güveniyoruz” dedi. 
Tören, Kızıltan, İkanç ve Özince’nin birlikte dağıttıkları sertifikalarla son buldu. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER