MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

S PLAKASINDAKİ ARTIŞ TÜM KURUMLARI RAHATLATACAKTIR 03.07.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Büyükşehir Belediye sınırlarının genişlemesiyle birlikte kentimizde servis taşımacılığıyla ilgili sıkıntılar yaşanmaya başlamıştır. Bu sorunun çözümü noktasında Mersin Büyükşehir Belediyesi, Odamız, Servisçiler Odası ve diğer kurumlar ortak bir çalışma yaparak birlikte hareket etmektedir. Bu ortak çalışma ile taşımacılık sektörünün, kurumların ve sektör çalışanlarının müşterek menfaatlerinin korunması hedeflenmektedir.


Mersin Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı kentteki kurum ve kuruluşlardan gelen talepleri düzenleyerek bir ihtisas raporu hazırlamıştır. Bu raporda kentte mevcutta 813 adet S Plakalı araç bulunduğu ve bunun 110 adet daha artırılması gerektiği bilgisi yer almaktadır. Bu düzenleme ile kentimizdeki servis taşımacılığındaki kayıt dışılığın ve kaçak taşımacılığın önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Kamuoyunda S Plakası sayısının artırılmasının servisçiler odasının istemediği yönünde haberler yer alıyor. Servisçiler Odası Yönetimi, S Plakasının artması halinde kendi üyelerinin ticari kayıpları olacağı yönünde yersiz bir kaygı taşıyor. Çünkü kent ekonomimizdeki, ticaretimizdeki, okul sayımızdaki artışa ve halkın alışkanlarının değişip servis kullanma taleplerinin artmasına paralel olarak mevcut plaka sayısının yetersiz kaldığı taraflarca da bilinmektedir. Bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi önem taşımaktadır. Oluşturulan bilgi kirliliği sonucu plaka artışı ile rant kavramları bir arada kullanılmaya başlanmıştır. Aksine plaka arzının artması ile birlikte oluşabilecek muhtemel bir rantın, kaçak çalışmaların önüne geçilecektir. Çünkü biliyoruz ki mevcut durumda birçok kişi plaka bulamadığı gerekçesiyle maalesef kaçak çalışmak durumunda kalıyor. Plaka sayısının artmasıyla bu sorunlar da ortadan kalkacaktır.

Bu bağlamda S Plakasındaki artışı sadece Mersin Ticaret ve Sanayi Odası istiyor değil. Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ihtisas raporunda da görüleceği üzere Mersin Büyükşehir Belediye sınırlarının genişlemesi ve ekonomik yapının gelişmesine paralel olarak bu artış doğal bir ihtiyaçtan doğuyor. Bununla birlikte bugün bir takım ilçelerimizde bu konuyla ilgili hiçbir düzenleme bulunmuyor. Bu durumun yarattığı karışıklıkların giderilmesi adına o ilçelerde düzenlemeye gidilmesini de istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de bu konuda büyük bir özveriyle çalıştığını biliyoruz.

Şerafettin AŞUT
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası
Yönetim Kurulu Başkanı


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER