MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Ressam Kurtuluş, MTSO’da portre resim sergisi açtı  01.03.2019 tarihinde yayınlandı

Ressam Bengisu Muazzez Kurtuluş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde resim sergisi açtı. Anılarla kişileri portre tablolarda buluşturan sanatçı, on yaşındaki oğlu ile yaptığı çalışmalara da sergisinde yer verdi. 


Ressam Kurtuluş, MTSO’da portre resim sergisi açtı 

MTSO Sanat Galerisi, Ressam ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Bengisu Muazzez Kurtuluş’un resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide, sanatçının yağlı boya kullanarak hazırladığı 29 eseri yer alıyor. Bu eserlerin 7 tanesi ise, on yaşındaki oğlu ile kolektif olarak hazırladığı eserlerden oluşuyor. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi açılışına, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Katip Üyesi Orhan Kemal Yüksel, Meclis Üyesi Mutlu Koyuncuoğlu ile Ressam Ahmet Yeşil ve sanatseverler katıldı. 

Kurtuluş: “Güncel sanatçıyım”
Sergi açılışında konuşan Ressam Bengisu Muazzez Kurtuluş; doğa, toplum, kadın, dil temalarında hazırladığı eserleriyle bu alanlarda duyarlılık oluşturmak ve mesaj vermek istediğini söyledi. Kendisini ‘Güncel sanatçı’ olarak tanımlayan Kurtuluş, video, enstalasyon ve performans gibi güncel sanat alanlarında da çalışmalar yürüttüğünü aktardı. 
Bu sergisinde portre ve yüzey çalışmaları üzerine eserlerine yer verdiğinden bahseden Kurtuluş, 10 yaşındaki oğlu Yusuf Renas Kurtuluş ile birlikte hazırladıkları 7 özel eseri de sanatseverlerin beğenisine sunduğunu söyledi. 
Sergi sonrasında eserlerine müdahale ettiği için eserlerinin, ‘yaşayan resimler’ olduğunu ve sürekliliğinin devam ettiğini aktaran Kurtuluş; “Portrelerin arkasında kişilerle ilgili mektuplar, yazılar, onlara dair belgeler var. Buradaki portrelerin hepsi tanıdığım yaşayan insanlar. Onlara dair anıları ve onları aynı tabloda buluşturdum” dedi. 
Çok sayıda ulusal ve uluslararası karma sergiye katıldığına da değinen Kurtuluş, dahil olduğu kolektif gruplarla kamusal alanda düzenlemeler, performanslar ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiğini belirtti. 
Yedinci kişisel sergisini MTSO Sanat Galerisi’nde açmaktan memnun olduğunu dile getiren Kurtuluş, Mersin’in sanat galerisi anlamında eksiğinin olduğunu vurguladı. 
  
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER