MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Öncelikleri belirleyip eylem planımızı hazırlayacağız 17.04.2018 tarihinde yayınlandı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, önümüzdeki birkaç ay içinde kentin bekleyen ihtiyaçlarını değerlendirip diğer kurum ve kuruluş yetkilileri ile bir araya gelip öncelikleri belirleyerek eylem planı hazırlayacaklarını söyledi. 


Öncelikleri belirleyip eylem planımızı hazırlayacağız

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) yeni Meclis Başkanı Hamit İzol ve yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan basınla tanışma toplantısı düzenledi. MTSO Yönetim Kurulu Üyelerinin eksiksiz hazır bulunduğu toplantıda başkanlar kendilerini tanıtarak önümüzdeki süreç için planlarını anlattı. 
Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan sözlerine, “Öncelikle Oda seçim süreci öncesi ve sonrasında, Mersin basınının tarafsız ve demokrat duruşu için sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Ortaya çıkan bu güzel tabloda, bu birleştirici tabloda sizlerin emeği ve katkısı unutulmayacaktır” diyerek başladı. Yola birlik, beraberlik, kucaklaşma düşüncesi ile çıktıklarını vurgulayan Kızıltan, ilk projelerinin de kenti kucaklayarak, şehrin ihtiyacı olan heyecanı ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. Önümüzdeki süreçte yapılacak toplantılarda üzerinde çalışılacak konuların daha detaylı ele alınacağını bildiren Kızıltan, şöyle konuştu:
“Bugün aslında, bizim için sizlerle bir tanışma günü. Daha sonra yapacağımız buluşmalarda birçok konuyu konuşacağız. Ancak, şunları ifade etmeden geçemeyeceğim. Odalar; kent ekonomisinin kalkınması için üyelerine hizmeti birinci planda tutan, üyelerine hizmet veren kurumlardır. Lobi oluşturmak, icracı kurumları harekete geçirmek ve dahası politika yapıcılara tabanın sesini duyurarak,  doğru ve etkin politikalar oluşmasını sağlamak asli görevimizdir. Ülkemizin birliği, dirliği, ekonomik ve sosyal refahı adına bizden ne talep edilirse, Mersin iş camiası olarak göreve hazırız.”
MTSO olarak;  ‘ben değil, biz diyerek’, uyum içinde çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Kızıltan, kentin tüm kurumlarını değerli gördüklerini vurguladı. Önemli olanın en etkin veya en önemli değil uyumlu çalışan, çözümün küçük de olsa bir parçası olan kurum olmak olduğunu dile getirdi. Kızıltan sözlerini, “Tüm Meslek Komite Üyelerimiz ve 99 Meclis Üyemizle birlikte,  MTSO olarak uyum içinde çalışarak kentimize değer katmaya devam edeceğiz” diye tamamladı. 

İzol: “Kazanan Mersin’dir”
MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol da birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında, “Şehrimizin kaybedecek zamanı yoktur. Yeni yönetimin birleştirici, kucaklayıcı yaklaşımı ile etkin çalışmalara imza atacağına inanıyorum” dedi. Seçimlerin demokratik bir ortamda sona erdiğini ve kazanan ya da kaybeden bulunmadığını belirten İzol, “Kazanan Mersin olmuştur. Karşımızdaki arkadaşlarımız da Mersin’i en az bizim kadar seviyordu. Bu bir yarıştı ve yarışın sonunda Mersin kazandı” ifadelerini kullandı. “Meclis olarak yeni yönetimi rahat şekilde çalıştıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diyen İzol, “Yönetimin kafası rahat olmalı ki birbirimizle uğraşmaktansa Mersin, sorunlarıyla uğraşsın” dedi. 
Konuşmaların ardından başkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özellikle önümüzdeki süreçte yeni MTSO Yönetimi’nin hangi konulara ağırlık vereceğinin sorulması üzerine Kızıltan, “Kentimizin Çukurova Bölgesel Havalimanı, 1/5.000’lik imar planı, turizm bölgesi yatırımı gibi bekleyen birçok önemli çalışması bulunmakta. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Yönetim olarak bu konuları değerlendirip önceliklerimizi belirleyip diğer sivil toplum kuruluşları ve OSB’mizin öncelikleri ile birleştirip yol haritamızı belirleyeceğiz” yanıtını verdi. 
Toplantı, Yönetim Kurulu Üyelerinin kendilerini tanıtması ile sona erdi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER