MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Nizhnekamsk, Mersinli yatırımcıları bekliyor  02.08.2019 tarihinde yayınlandı

Gerek vergi indirimi ve arazi tahsisiyle, gerekse ucuz enerjisiyle sanayiciye ve yatırımcıya ciddi avantajlar sağlayan Mersin’in Tataristan’daki kardeş şehri Nizhnekamsk, Mersinli firmaları yatırıma davet ediyor. 


Nizhnekamsk, Mersinli yatırımcıları bekliyor 

Mersin’in Tataristan’daki kardeş şehri Nizhnekamsk’ın Belediye Başkanı Aydar Metshin ve beraberindeki heyet, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Üyesi iş insanlarıyla bir araya geldi. Karşılıklı yatırım potansiyelinin ve teşviklerin anlatıldığı toplantıda, yatırım için davetler de yapıldı. MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Belice, Nedim İkanç, Çetin Kanar ile Meclis Üyeleri Tevfik Dönmez ve Abbay Polat ile Mersinli firma temsilcileri katıldı.

Bucuge, Tataristalı firmaları Mersin’e yatırım yapmaya davet etti 
Mersin’in Nizhnekamsk ile kardeş şehir olmasının yanında ticari olarak da taçlandırılması gerektiğini vurgulayan MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge, ortak olarak geliştirilebilecek iki sektör yakaladıklarını söyledi. Bunlardan birinin lojistik diğerinin ise tarım olduğunu kaydeden Bucuge; “Bu çeşitliliğin daha fazla olabilmesi için bizim de sizi ziyaret etmemiz gerekiyor. En kısa zamanda ziyaret etmeyi ümit ediyoruz. Aynı zamanda Odamızın hazırlık çalışmalarını yaptığı bir projesi var. Sağlık sıkıntıların çözülmesi konusunda hazırladığımız ‘Sağlık Köyü Projesi’. Gördüğümüz kadarıyla sizlerin sağlık konusunda bir ihtisaslaşmanız var. Önümüzdeki süreçte bu konuda iş birliği yapabileceğimize inanıyorum” dedi. 
Mersin’in olanaklarından da bahseden Bucuge, Mersin’in geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en fazla işlem hacmine sahip olan liman şehri olduğunu söyledi. Ortadoğu’nun ve Türkiye’nin dünyaya açılan kapısının Mersin Limanı olduğuna işaret eden Bucuge, Türkiye’nin en büyük limanı olan İstanbul Ambarlı Limanı’nı geçip birinci olmasının bu başarının göstergesi olduğunu kaydetti. Bu olanakların Mersin’e yatırım için fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Bucuge, Tataristanlı firmaları Mersin’e yatırıma davet etti. 
Tataristan halkıyla Türk halkının her zaman kardeş olduklarını belirten Bucuge, “Bizim bir önceki başkanımız Tataristan göçmenidir. Oğlu da şuan buradadır ve sizin hemşerinizdir. Yine bir şansımız da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızın ‘Yabancı yatırımcılar Mersin’e gelirse onların hizmetkarı olacağız’ demesidir. Biz de hem Oda Başkanımız hem de Belediye Başkanımızın önderliğinde ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi. 

Metshin: “Nizhnekamsk’ta henüz Mersin firması yok”
Nizhnekamsk’ın Belediye Başkanı Aydar Metshin ise Türk firmalarının Nizhnekamsk’ta yatırımlarının olduğunu ancak herhangi bir Mersin firmasının henüz yatırım yapmadığını belirterek, Mersin firmalarını yatırıma davet etti. Nizhnekamsk’ın Tataristan’da ilan edilen “Öncelikli Ekonomik Gelişim Bölgesi”nde yer aldığını bildiren Metshin, vergi indirimi, arazi temini, ucuz enerji gibi birçok konuda sanayiciye ve yatırımcıya ciddi avantajlarının olduğunu kaydetti. 
Rusya Federasyonu ve Tataristan’ın en büyük petrokimya tesislerine ev sahipliği yaptığını ve Nizhnekamsk’ın ekonomisinin de bu ana sektöre paralel geliştiğinin bilgisini veren Metshin, “İşlenen petrolden farklı ürünler üretiyoruz ve dünyaya ihraç ediyoruz. Bundan dolayı petro kimyadan bir şeyler üretecek Mersinli yatırımcıları şehrimize bekliyoruz. Yatırımcı firmaların gelişiminde yüzde 46 ya kadar bir destek veriyoruz” diye konuştu. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER