MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Navas; “Mersin bizim için çok önemli” 03.07.2014 tarihinde yayınlandı

Ekvador Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticaret Ofisi Müdürü Juan Francisco Navas ve Ticaret Ofisi İkinci Katibi Rodrigo Pazmino Baez, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarete Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sefa Çakır ile Başkan Danışmanı Ezgi B. Uçar katıldı.


Mersin’in kendileri için çok önemli olduğunu belirten Ekvador Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticaret Ofisi Müdürü Juan Francisco Navas, “Dış ticaretimizde Mersin büyük bir rol oynuyor. Ekvador’dan Türkiye’ye 98 milyon dolar ihracat gerçekleşiyor. Bunun 44 milyon doları Mersin’e yapılmakta. İhracatımızda muz ürünlerin başında geliyor. Bu nedenle Mersin bizim için çok önemli. Son zamanlarda muz ihracatlarında düşüşler yaşanıyor. Bunu tekrar artırmak istiyoruz. Bunun yanında yeni ürünler de eklemek istiyoruz. Mersin Serbest Bölgesi’nde kendi ürünlerimiz için özel alan talep ediyoruz ve ilerleyen zamanlarda da Büyükelçimizle gelerek ülkemizi işadamlarınıza tanıtmak istiyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, “Oda olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin artması için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Ama bunun yanında ticaret tek taraflı değil iki taraflı olmalı. Bizlerden de ürünler almalısınız” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda Ekvador Büyükelçiliğinin organizasyonuyla Ekvador’a gittiğini söyleyen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sefa Çakır ise “Ekvador’da yapılan Mersin tanıtım toplantısına katıldım. Mersin ile işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla işadamlarınızla bir araya geldik. Önümüzdeki dönemde Büyükelçinizin Mersin’i ziyaret programına Ekvador’lu işadamlarını da dahil ederseniz iki taraflı ticaretin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır” ifadesinde bulundu.

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER