MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Üyelerine yeni normalde çalışma düzeni anlatıldı 22.06.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Üyelerine, Covid-19 Pandemisi Normalleşme Sürecinde, Mersin Sağlık İl Müdürlüğü uzman doktoru A.Koray Kenziman tarafından ‘İşyerlerinde çalışma düzeni ve dikkat edilmesi gereken hususlar’ konusunda bilgilendirme yapıldı. Normale dönüş planının anlatıldığı webinarda, alınacak önlemlere üzerinde durularak, yapılması gerekler anlatıldı. 


MTSO Üyelerine yeni normalde çalışma düzeni anlatıldı

MTSO Üyeleri, Oda organizasyonunda gerçekleşen webinarla, tüm sektörlere yönelik iş yerlerinde alınması gereken önlemler konusunda bilgilendirildi. Mersin Sağlık İl Müdürlüğü’nden Uzman Doktor A. Koray Kenziman tarafında yapılan sunumda, kişisel hijyen ön plana çıkarken, işverenlerin faaliyetlerini daha sağlıklı ve güvenilir ortamda yapmalarının yöntemleri konuşuldu. 

Kenziman: “Umumi Hıfzıssıhha Kanunları, Türkiye’nin başarısını olumlu etkiledi” 
Türkiye’nin pandemi sürecinde dünya genelinde önemli bir başarı elde ettiğine değinen Dr. Koray Kenziman, Avrupa ülkeleri arasında bu süreci en başarılı yürüten iki ülkeden birinin Türkiye, diğerinin ise Almanya olduğunu bildirdi. Türkiye’nin bu başarısına, Umumi Hıfzıssıhha Kanunlarının olumlu katkılar sunduğunu kaydeden Kenziman, “Diğer ülkelerde sağlık sistemi özel sektör tarafından yönetilirken, ülkemizde Umumi Hıfzıssıhha Kanunları sayesinde sağlık hizmeti, devlet eliyle yapılıyor ve destekleniyor. Bu kanun sayesinde sınavdan başarılı bir şekilde geçtiğimizi düşünüyorum” dedi.

“Mersin’de vaka sayısı beklenenden az”
Bir taraftan bilgilendirme yapıp, diğer taraftan katılımcıların sorularını yanıtlayan Dr. Kenziman, fabrika çalışanlarına yönelik ücretsiz tarama ile ilgili uygulama olmadığını belirtti. Yıkanabilir maske yerine tek kullanımlık maskeyi tavsiye eden Kenziman, kişisel hijyenden hiçbir zaman vazgeçilmemesini önerdi. Mersin’de ilk zamanlara oranlara vaka sayısının artmasına yönelik kaygıların gereksiz olduğuna da değinen Kenziman, vaka sayısının beklenenden az olduğuna dikkat çekti.  

“İş sağlığı uzmanlarınıza ‘acil eylem planı’ hazırlatın”
Sağlık profesyonellerinin gelişen duruma göre alınacak önlemleri titizlikle aldığını belirten Kenziman, işverenlerin, çalışanların ve vatandaşların bu kurallara harfiyen uyması gerektiğine dikkat çekti. İşverenlerin en başta, çalışanlarına pandemi ile ilgili eğitimler vermesi gerektiğini aktaran Kenziman, bunun yanı sıra iş sağlığı uzmanlarına ‘acil eylem planı’ hazırlatılmasının da önemini vurguladı. Bu süreci doğru yönetmenin en etkili yolunun temizlik olduğunu kaydeden Kenziman, alınacak önlemleri ise şöyle sırladı: 
-Periyodik muayenelere başlanabilir,
-Alternatif üretim çalışma planları yapılabilir, 
-İş yerlerine termal kameralar yerleştirilebilir,
-Misafir kabulleri kısa tutulabilir,
-Sebil kullanmak yerine, tek kullanımlık bardaklar kullanılabilir,
-Klimalar, Mersin hava şartlarına göre açılabilir ancak gün içerisinde doğal hava sirkülasyonu mutlaka sağlanmalıdır,
-Normal klima ya da merkezi sistem klimalarının bakımları ayda bir mutlaka yapılmalıdır,
-Lavabolar, çamaşır suyu sulandırılarak günde en az bir kez temizlenmelidir,
-Ortak kullanılan kırtasiye ve ofis eşyaları günlük olarak temizlenmelidir,
-Ofis eşyaları mümkün olduğunca ortak kullanılmamalıdır,
-İşyerlerinin girişlerine, her katına ve yemekhane girişlerine el dezenfektanı konulmalıdır,
-İşyerlerinin en çok görünen kısımlarına farkındalık yaratıcı afişler, görseller asılmalıdır,
-İşyerlerimizde antiseptik dezenfektanlar, tek kullanımlık mendiller, maskeler, eldivenler, işin niteliğine uygun iş kıyafetleri, tıbbi atık kovası bulundurulmalıdır.
-En önemlisi ise kişisel hijyene önem verilmeli ve sosyal mesafeye dikkat edilmelidir.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER