MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Üyeleri CHP adayı Vahap Seçer’i dinledi  28.02.2019 tarihinde yayınlandı

Düzenlediği ‘Mersin Başkanlarından Ne Bekliyor?’ konulu arama konferansı ile kentin ortak sesi olan MTSO, Mart sonunda gerçekleşecek yerel seçimler öncesi yürüttüğü çalışmasının ikinci aşamasında Üyelerini, Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarıyla bir araya getiriyor. İlk ziyaretçi CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer oldu. Projeleri hakkında bilgi veren Seçer, ardından Üyelerin merak ettiği soruları yanıtladı. 


MTSO Üyeleri CHP adayı Vahap Seçer’i dinledi 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol moderatörlüğünde yürütülen toplantı serisinin ilk konuğu CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer oldu. Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı İzol, “Bugün, Mersin Başkanlarından Ne Bekliyor? Konulu çalışmamız sonunda ortaya çıkan verileri belediye başkan adaylarımızla tartışmak üzere bir araya geldik. Hep birlikte verileri değerlendirip, Sayın Seçer’in projelerini dinleyip merak ettiklerimizi soracağız” dedi. 
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise yapılan çalışma hakkında bir kez daha bilgi vererek, ortaya çıkan sonuçları şöyle özetledi: 
“Yerel yönetimlerin modern ve gelişmiş dünyada önemini göz önünde bulundurunca bu makama gelecek kişinin ve ekibinin yetkinliği, kişiliği, vizyonu, becerileri, hayalleri Kentimiz için çok önemli. Bu nedenle bir arama konferansı yaparak kentin isteklerini belirledik. İyi bilinmelidir ki bu istekler Odamızın talepleri değil, kentin ortak sesidir. Kentin tüm katmanlarıyla bir araya gelerek oluşturduğumuz bir rapordur. Konferans sonunda tüm katılımcıların tamamının eksiksiz olarak belirttiği bir konu var. O da rahat iletişim kurulabilen, kolay ulaşılan, içten ve samimi bir başkan istiyoruz. 

Kızıltan: “Mersin her kalitede hizmeti verebilecek güçte”
İkinci önemli konu da iş dünyası, belediyenin kaynaklarının kent dışına gitmemesini, hizmetlerin Mersin’den alınmasını istiyor. Kaldı ki iş dünyası olarak her kalite ve ölçekte iş yapabilecek vasıf ve güçteyiz. Üçüncü önemli konu, Mersinliler kendi kimlikleri olarak gördükleri kentin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak istiyor. Atatürk Caddesi, Uray Caddesi üzerindeki eski Mersin yapılarının ortaya çıkarılması, halkın ve Mersin’e gelen ziyaretçilerin kullanımına sunması gerekiyor. Bir diğer ortak talep, alışveriş merkezleri Mersin kent merkezindeki esnafı zor duruma soktu. Mersinli esnaf Atatürk Caddesi, Silifke, Hastane, İstiklal Caddesi ile Kuvayi Milliye Caddesinin yeniden kentin cazibe merkezi olmasını bekliyor. Bir diğer önemli sorun ise ulaşım. Şehir kilitlenmek üzere. Burada projeler önermiyoruz tabi ama sizlerin üreteceği projelerle bizlerin de fikirleriyle, ulaşım sorununun içinden çıkmaya çalışmalıyız. 

“İmar planları uzlaşı içinde yapılmalı”
İmar planları da bir diğer sorun. Bu planlar yalnızca 3-5 kişinin gereksinimini karşılamak yerine kente mal olacak, geneli kucaklayacak bir anlayışla, uzlaşı içinde yapılmalı. Sektörel sanayi siteleri ve sektörel ticaret sitelerinin mutlaka şehrin önemli yerlerinde planlanması gerekiyor. Nakliyeciler, mermerciler, mobilyacılar, inşaat malzemesi satıcıları yıllardır bu konu için uğraşıyor. Şehrimizin nüfusu genç ve yeni iş alanlarına ihtiyaç var. Bu nedenle bu konu çok önemli. Seçilecek başkanın kentin dinamikleriyle uyum içinde çalışması, kentin lobi gücünün oluşmasında öncü olmasını da istiyoruz. 
Bir diğer önemli konu, kentin sosyal yaşamı. Kentimizdeki cafe, restoran, fırın ve pastane gibi tüm gıda üreten ve satan mekanların hassas şekilde denetlenmesi gerekiyor. Sadece ceza kesen bir sistem değil, eğitim verecek, kaliteli hizmet üretecek bir sistem oluşturulmalı.
Özetlemek gerekirse bizi anlayan, taleplerimizin karşılık bulacağı bir başkan istiyoruz.”

Seçer: “Aynı dili konuşacağımıza inanıyorum”
Başkan Adayı Vahap Seçer ise işadamı kimliğini hatırlatarak, “Bir tarafım siyasetçi ancak bir tarafım da işadamı. Bu nedenle aynı dili konuşacağımıza inanıyorum” diyerek sözlerine başladı. Yapılan çalışmayı oldukça anlamlı bulduğunu vurgulayan Seçer, “Hazırladığınız rapor bizlere önemli katkılar sunuyor. Özellikle ilgimi çeken de bir konu oldu. Raporda ağırlıklı ekonomiyle ilgili beklentiler bulacağımı düşünürken 15 ana başlığın yalnızca 3’ünün ekonomiyle ilgili olduğunu, kalanının sosyal sorunlar, spor, kültür gibi farklı konuları kapsadığını gördüm. Demek ki burası bir tek parayı düşünmüyor, tesis kuralım, ticaret yapalım demiyor. Bu nedenle Odamızı kutluyorum” ifadelerini kullandı. 
Projelerinin hazırlanan raporla bire bir örtüştüğünü de vurgulayan Seçer, “Bizde hazırladığımız projelerle sizlerin talep etmiş olduğunuz konulara kendi vizyonumuzla çözüm üretme gayretine girdik” dedi.
Seçer’in projelerini anlatması sonrasında toplantı, soru cevap bölümüyle sona erdi. 


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER