MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO talep etti, Mezitli Belediyesi hayata geçirdi 24.11.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 4 No’lu Meslek Komitesi, Mersin’de balık tüketiminin artırılması amacıyla ilçelerde balık pazarları kurulmasına yönelik bir proje başlattı. Bu kapsamada ilk Balık Pazarı, Mezitli Belediyesi’nin ortaklığında Mezitli İlçesi’nde açıldı. Haftanın 7 günü açık olacak Balık Pazarı’nda balık satışının yanı sıra pişirme ve evlere servis hizmeti de verilecek.


MTSO talep etti, Mezitli Belediyesi hayata geçirdi

MTSO 4 No’lu Hayvansal Ürünler ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi’nin talebi üzerine Mezitli Belediyesi tarafından, Mezitli Deresi üzerinde yaptırılan Mezitli Balık Pazarı’nın açılışı gerçekleşti. Pazarın açılışına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, MTSO Başkan Danışmanı Orhan Çapan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mezitli Balık Pazarı, modern yapısının yanı sıra balık pişirimi ve evlere servis özelliğiyle bölgede bir ilk olma özelliği taşıyor. Balık Pazarı, haftanın 7 günü hizmet vererek tüketimi artırmayı hedefliyor.

Açılışta konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu ifade etti. Mezitli’nin hızla büyüyerek geliştiğini ve burada talep edilen her şeyin olması için çaba sarf ettiklerini belirten Tarhan, “İlçemizde, gerçekten mesleği balıkçı olan kişilerin dükkân açabilmesi amacıyla Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yardım istedik. Gerçekten işi balıkçılık olan, vergisini düzenli ödeyen Mersin’in en eski balıkçılarına pazarımızda yer verdik” diye konuştu.

Yeniçıkan: “Mezitli Balık Pazarı, bir başlangıç”

Balık Pazarı Projesi’ni değerlendiren MTSO 4 No’lu Meslek Komitesi Başkanı Aykut Yeniçıkan ise, projeyle Mersinlilerin daha ucuz ve sağlıklı balık tüketmesini ve Mersin’de balık yeme kültürünün yayılmasını hedeflediklerini söyledi. Mezitli’nin şehir merkezinden uzak olması nedeniyle ilk çalışmayı bu ilçede başlattıklarını belirten Yeniçıkan, “Bu bir başlangıç. Bu projemizi diğer ilçe belediyelerle de paylaşarak ağı geliştirmeyi hedefliyoruz. Mezitli’de daha ilk günden bu kadar rağbet görüyorsa diğer ilçelerde de rağbet göreceğine inanıyoruz” dedi.

Balık Pazarı Projesiyle kar amacı gütmeksizin, halkın ucuz ve sağlıklı balık tüketimini arttırmayı amaçladıklarını vurgulayan Yeniçıkan, “Balık tüketimi daha sağlıklı bir yaşama ön ayak olur. Biz de sağlıklı yaşamı desteklemek amacıyla halkımızda balık kültürünü geliştirmeye çalışıyoruz” dedi. 

Artı 1 kadın istihdamı

Ayrıca projenin bir koşulu olduğuna da değinen Yeniçıkan, Balık Pazarlarında açılan balık dükkanlarında en az 1 kadın çalışan istihdam edilmesini şart koştuklarını söyledi. “Mersin’deki kadınlarımızın iş yaşamına katılmasına destek olmak istiyoruz” diyen Yeniçıkan, kadın satıcıların olduğu yerlerde güven ortamının arttığını ve insanların daha rahat alışveriş yaptıklarını da sözlerine ekledi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER