MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO’nun 134’üncü yılında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı 21.12.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) kuruluşunun 134. yıldönümü kutlamaları düzenlenen gala yemeği ile sona erdi. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol'un evsahipliğinde düzenlenen, kent protokolü, ilçe Oda Başkanları, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı ve STK başkanlarının da eşlik ettiği yemekte Oda yönetimi, Meclis Üyeleri ve çalışanları bir araya geldi. Geceye birlik ve beraberlik konuşmaları damgasını vurdu.


MTSO’nun 134’üncü yılında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı

MTSO'nun 2019 yılı boyunca yürüttüğü çalışmaların anlatıldığı videonun izlenmesi ile başlayan gece, protokol konuşmalarıyla devam etti. Açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “MTSO, yaşlandıkça gençleşen, hareketleri hızlanan, etkinliği artan bir kurum” değerlendirmesini yaptı. Odanın artan kurumsal tecrübesi yanında komitelerinin, meclisinin, yönetiminin çalışanlarının sürekli genç ve dinamik ekiplerden oluşması adına gayret gösterdiklerini anlatan Kızıltan, “MTSO, mesleğin en önemli kurumudur. Sürekli yenilenen dinamik bir örgüt. Her alanda kente hizmet verme arzusunda olan bir örgüt. Bugün ticaretten sanayiye, eğitimden kültüre, sosyal yardımlaşmaya her konuda Odamızın imzası vardır” ifadelerini kullandı. Kenti bir bütün olarak düşündüklerini vurguladığı konuşmasını Kızıltan, şöyle tamamladı: “1,5 yıldır görevdeyiz. Bu sürede kendimizi kente tanıttık, güven ortamı, birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştık. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Kentimiz bize güveniyor. Artık bu uyumun meyvelerini almak istiyoruz. El ele bu kenti birlikte kalkındıracağız.”

İzol: “MTSO kentin omurgasıdır”

Meclis Başkanı Hamit İzol ise sözlerine, MTSO'nun kentin her anlamda omurga kuruluşlarından biri olduğunu belirterek başladı. Kentin sadece ekonomisinde değil, eğitiminde, sosyal sorunlarının çözümünde, sağlıktan spora, kültürden sanata her alanda çalıştıklarını kaydeden İzol, şöyle konuştu: "Kurumlar tek başına bir anlam ifade etmez. İçindeki insan kaynağı ile değer bulur. Nitelikli insan kaynağına dayanmayan kurumlar, bir tabeladan öteye geçemez. İşte MTSO, 134 yıl gibi uzun bir süreci başarı ile bugünlere getirdiyse, bunun arkasında bu işe gönül veren, kentini seven nitelikli insanlar vardır. Gönüllü insanlar vardır. Geçmişten bugüne emek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz."

Kurumların kentin diğer kurumlarıyla uyum ve dayanışma içinde çalışması halinde kente yararlı olabileceğini de ifade eden İzol, "İşte bu akşam bu salonda bulunan birçok konuğumuz, Odamız ile dayanışma içinde, bir ailenin parçası gibi hareket eden, Mersin için ortak aklı yakalamayı başaran kurumların temsilcileridir" dedi.

Seçer: “Mersin’de uyum dönemi başladı”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de konuşmasına Mersin’de yakalanan uyum ve birlikteliğe dikkat çekerek başladı. Atanmış, seçilmiş herkesin bir dünya görüşü olduğunu ancak ortak bir paydada buluşup hareket edilmesi halinde kentin kazanacağını vurgulayan Seçer, şunları söyledi: “Ben üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Mersin çok yağış alması gerekirken yeterince yağış alamayan bir kent. Bu yağış, ekonomik yağış. Gerçekten gökyüzü bulutlarla dolu, hava gürlüyor ama bir türlü ekonomik sağanak inmiyor. Eğer önemli dokunuşlar yapılırsa bu sağanağın başlayacağına inanıyorum. Ekonominin yükseldiği her toplumda diğer sorunlar teferruat kalır. İşin aşın olduğu yerde huzur da keyif de olur.

Su: “Girişimcilerin yolunu açmaya çalışıyoruz”

Mersin Valisi Ali İhsan Su ise kentin sürekli geliştiğini, eğitimden sağlığa, turizmden altyapıya her alanda ciddi hizmetler verildiğini anlattı. Kamu kanadında da özel sektör aracılığıyla da önemli yatırımlar gerçekleştiğine dikkat çeken Su, “Biz kamu olarak iş insanlarımızın tıkandığı yerde sorunları çözmeye gayret ediyoruz” dedi. MTSO’nun önemli hizmetler gerçekleştirdiğini kaydeden Su, “Bu kurum sadece yatırım ve istihdam ile uğraşmıyor, aynı zamanda eğitimde de güzel projeler yapıyor. Yönetimini, Meclisini tebrik ediyorum. Bunlar, ortak bir uyumla hep birlikte başardığımız işler. İlimizde bu güzel birliktelik devam ettiği sürece hep birlikte çok daha güzel hizmetlere imza atacağız” dedi.

Gece, Eda - Metin Özülkü çiftinin şarkılarıyla sona erdi.

MTSO 134.Yıl Balosu



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER