MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO’da yılın ilk Meclis toplantısı yapıldı  31.01.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), bu yılın ilk aylık olağan Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem felaketinden duyulan acı paylaşıldı. Yaraların sarılmasına katkı koyanlar minnetle anıldı.


MTSO’da yılın ilk Meclis toplantısı yapıldı 

MTSO Ocak ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hamit İzol’un başkanlığında gerçekleştirildi. Elazığ’da depremde hayatını kaybedenlerin anıldığı meclis toplantısında, Ziraat Bankası Adana Grup Başkanı Ertuğrul İspaha kamu bankalarınca kullandırılmakta olan İstihdam Odaklı Krediler ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Kentin sorunlarıyla yakından ilgilenen MTSO Meclisi, geçtiğimiz ay gündeme getirilen Mersin Serbest Bölge’deki sorunları, MESBAŞ Yönetimiyle gerçekleştirilen temaslar sonucunda çözüme kavuşturdu. 

İzol: “Bu proje birlik ve beraberliğimizin göstergesi olacak”
MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, meclis toplantısında Turizm A.Ş. çalışmaları hakkında bilgi verdi. Turizmin yanı sıra, sektöre hizmet edecek alt yapı çalışmalarının önemine dikkat çeken İzol, “Bizim projemiz hayata geçmeden, başta havaalanı olmak üzere devam eden altyapı çalışmalarının hepsi tamamlanacaktır. Siz hiç merak etmeyin. Çünkü Mersin dinamiklerinin tamamı bizim ortağımız, bizim yanımızda, bu projeye sahip çıkıyor. Bu proje bizim birlik ve beraberliğimizin göstergesi olacak” diye konuştu.   

Kızıltan; “MTSO’nun her bir Meclis Üyesi alanında uzmandır” 
MTSO’nun her bir meclis üyesinin konusuna hakim olduğunu ve meclisinin, komitelerinin çalıştığını vurgulayarak sözlerine başlayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan,
“Ankara’da TOBB Meclis Üyeleri Eğitim Semineri esnasında bunu gördük. Hatta Lütfi Elvan Bakanımızın da dikkatini çekmiş. ‘Ben her Mersin’e geldiğimde mutlaka birkaç komiteyle toplantı düzenleyelim’ dedi. Bu sizlerin ne kadar donanımlı olduğunun kanıtıdır. Hepinizi yürekten tebrik ediyorum” dedi. 
Mersin’e örnek ve rol model bir turizm yatırımı yapılmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Kızıltan, “Mersin, potansiyeli yüksek bir şehirdir. Biz kendi varlıklarımızı yönetmek için, bir araya gelip belli bir güç oluşturmazsak, güçlü olan gelip imkanlarımızı kullanır. Turizmde böyle bir güç oluşturmak için kolları sıvadık. Çalışmalarımız emin adımlarla ilerliyor, benzer bir güçbirliğini tarımda da oluşturmayı hedefliyoruz” dedi. 
Geçen hafta Hatay'da gerçekleştirilen Oda ziyaretlerine de değinen Kızıltan, “Arkadaşlar artık, Adana, Mersin ya da Hatay diye bir ayrım yapmamalıyız. Bu kentleri bir bütün olarak düşünelim. Yoksa bu bölgeyi, Çukurova’yı, kalkındıramayız” diye konuştu. 
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önümüzdeki aylarda Mersin’de bir toplantı düzenleyeceğini de bildiren Kızıltan, Meclis olarak toplantıya hazır bir şekilde çıkılması gerektiğini söyledi. Son olarak Elazığ’da yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenleri anan Kızıltan, duyarlılığından dolayı Meclise ve kişisel olarak yardımda bulananlara teşekkür etti. 

 

Toplantıda söz alan Meclis Üyesi Ekrem Sağlam, Mersin Serbest Bölge’de yaşanan yemek sorununa duyarsız kalmayıp çözüm noktasında elini taşın altına koyması nedeniyle Başkan Kızıltan’a ve Meclise teşekkür etti. Geçtiğimiz hafta sona eren ‘MTSO Futbol Şöleni’nin başarılı bir organizasyon olduğunu dile getiren Meclis Üyesi Yakup Yılmaz da, turizm çalışmalarını başarılı bulduğunu ancak bu alanda Mersin’de bir çalıştay düzenlenmesi gerektiğine inandığını, sorunların tespitinden sonra da bunların takipçisi olunması, bunun tüm sektörlerde uygulanması gerektiğini söyledi. Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge ise, KGF kredileri hakkında bilgi paylaşarak, geçmişte yüksek faiz oranlarıyla kullanılan KGF destekli kredilerin kapatılması ve revize edilmesi gerektiği hallerde firmaların dikkat etmesi gereken konulara değindi. Meclis Üyesi Mehmet Hasancaoğlu da, gıda sektörü olarak Adana ile birlikte hareket etmek adına ortak bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki günlerde ortak bir çalıştay düzenleyeceklerini bildirdi. Meclis Üyesi Hakan Kayacı, Maliye ve Hazine Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde Mersin’de bir toplantı yapacağını hatırlatarak, öncesinde Oda Meclisince oluşturulan Bankalar ve Ekonomik Konular Çalışma Komisyonu tarafından yapılacak bir çalışma ile üyeler adına bu toplantıya hazırlıklı katılmak gerektiğini vurguladı. Meclis Üyesi Hatice Demirasal ise, sigorta acentelerinin özellikle bankaların kendi sigorta şirketleri aracılığıyla yaptığı uygulamalardan bahsederek, firmaların sigorta yaptırırken Mersin’de yerleşik acenteleri tercih etmeleri çağrısında bulunup, acentelerden çok daha kaliteli hizmet alınabileceğini vurguladı. Meclis Üyesi Sabahattin Kılıççıoğlu da, turizm projesiyle ilgili olarak öncelikle alt yapı sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Meclis Üyesi Tevfik Dönmez, turizmi Mersin’in güçlü olduğu sektörlerden biri olarak gördüğünü ve atılan adımların son derece doğru olduğunu belirterek, DEİK bünyesindeki iş konseylerinde Mersin’den 3 işadamının başkan olarak görev almasının önemli olduğunu, DEİK iş konseylerine üye olan Mersinli firma sayısının mutlaka artırılması gerektiğini söyledi. Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Darıcı ise, Mersin’in sorunlarına sahip çıkmak adına Odanın belirli periyodlarda vali, belediye başkanları, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla toplantılar düzenlemesi önerisinde bulundu.
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER