MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO’da, tek durak ofis ile ilk şirket kurulumu gerçekleşti  15.03.2018 tarihinde yayınlandı

Şirket kurmayı kolaylaştıran düzenlemenin yürürlüğe girmesi, Ticaret ve Sicil Müdürlüklerinin ‘Tek Durak Ofise’ dönüşmesi ve 7 prosedürün 1’e inmesinin ardından, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Ticaret Sicil Müdürlüğü’nde ilk şirket kurulumu gerçekleşti. Yabancı sermayeli El Ammar İnşaat Limited Şirketi’nin kurulum sözleşmesi, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek’in katılımıyla, Mersin Ticaret ve Sicil Müdürü Halis Çakır’ın huzurunda gerçekleşti. 


MTSO’da, tek durak ofis ile ilk şirket kurulumu gerçekleşti 

Yatırım ortamını iyileştirmek amacıyla 8 bakanlık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile diğer özel sektör kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Meclis’te kabul edilen Kanun, 10 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu Kanun değişikliğiyle, şirket kuruluş işlemlerinde, imza tasdiki, imza beyanı ve defter açılış onayları için Ticaret Sicil Müdürlükleri tek temas noktası olacak. Böylece, kurucular yalnızca tek bir noktaya başvuruda bulunarak şirket kuruluş işlemlerini kolayca gerçekleştirebilecek. 
Bu kapsamda MTSO Sicil Müdürlüğü’ne şirket kurulumu için başvuran Suriye vatandaşı Feras Alamar, yeni düzenlemeden yararlanan ilk firma yetkilisi oldu. El Ammar İnşaat Limited Şirketi’nin kurulum sözleşmesi, yeminli tercüman aracılığıyla beyanlı olarak, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek’in katılımıyla, Mersin Ticaret ve Sicil Müdürü Halis Çakır’ın huzurunda gerçekleşti. 

Zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak
Söz konusu düzenlemelerle ticari hayatın kolaylaştırılması, işlem maliyetlerinin ciddi oranda azaltılması hedefleniyor. Ayrıca bu düzenlemelerle, yatırım ortamına ilişkin bürokratik süreçlerde zaman ve maliyet açısından iyileştirme sağlanması, ulusal ve uluslararası yatırımların artırılması, uluslararası kuruluşların yatırım ortamına ilişkin raporlarında ülke sıralamasının iyileştirilmesi amaçlandı.


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER