MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO 129 Yaşında 18.12.2014 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın 129. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan, Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve çalışanlarının katılımıyla Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu.


Arslan, “MTSO, Türkiye’nin en köklü kurumlarından biridir”

Törende konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mahmut Arslan, “Mersin'in tarihine baktığımız zaman 150 yıllık geçmişi olan yeni bir şehir, ama ticari alanlarına baktığımızda özellikle 129. Yılını kutladığımız Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye'nin en köklü kurumlarından birisidir. Bugünün Mersin’i ile 1886 yılının Mersin'ini karşılaştırmakta çok büyük yarar görüyorum. Mersin için, 1886 yılı öncesinde Türkiye ticaretinin en önemli yerlerinden biri olmaya aday ve o dönemlerde yaptığı ticaretle de adından söz ettirmiş bir Osmanlı köyü diyebilirim. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, ilk kez 1886 yılında 5 kişilik yönetim kurulu önderliğinde meclis üyeleriyle beraber, gelişen ticaretin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuş bir Odadır. Mersin, şu anda hak ettiği yerde değil maalesef. Bunun sebebine de baktığınız zaman; 1970’lerin Mersin’indeki ticari ve sınai yatırımlarla bugünün yatırımları hemen hemen aynı. 1980 yılından sonra kurulan doğru dürüst bir sanayi yatırımı yok maalesef. Mersin, Türkiye'nin en çarpık büyüyen kentlerinden biri haline geldi. Gerek sanayide gerek ticarette gerek tarımda bazı başarıları var ama çevre illerle kıyasladığımızda bunların daha ileri gitmesi gerektiğine inanıyorum. Biz, Mersin’de ticaret ve sanayi odası olarak en büyük ve en köklü kurumlardan biriyiz, bizler elimizden geleni yapmaya çaba gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. 2015 yılı Mersin için önemli bir yıl. Belediye başkanımız yeni seçildi. 2015 yılında da milletvekillerimiz yeniden seçilecek. Mersin'in 2015 yılını çok iyi değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum. 129 yılda emeği geçen, Mersin ekonomisine katkısı olan, Odamızın bugünlere gelmesinde büyük emek harcayan geçmiş yöneticilerimize ve üyelerimize şükranlarımı sunuyor, Odamızın 129. kuruluş yıl dönümünün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Aşut, “Arkamızda 129 yıllık bir deneyim var”

Törenden sonra 129. Kuruluş Yıldönümü hakkında açıklama yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası bundan tam 129 yıl önce; Birkaç Mersinli tüccarın girişimi ile kurulmuştur. O gün dikilen küçük fidan, bugün devasa bir çınar haline gelmiştir. Bu anlamda Mersin; genç bir kent olmasına rağmen, Türkiye’nin en eski Ticaret Odalarından birine sahiptir. Arkamızda 129 yıllık bir deneyim vardır. Bu gerçekten küçümsenecek bir tecrübe değildir. 129 yılın geleneği, ahlakı, terbiyesi ve kültürü vardır. En büyük gücümüz kurumsallaşan bu değerlerimizdir. Kesintisiz devam eden bu 129 yıl; Odamızın kent ekonomisine kesintisiz hizmet vermesidir; Kentine ve ülkesine katkı verme çabasıdır. Bir kurum ki; siyasetin üstü davranabilen; ayrımcılık yaratacak hiçbir ideolojiye yüz vermeyen; Aksine; kenti ve toplumu bir bütün olarak kucaklayacak olan demokrasi, Cumhuriyet ve evrensel insanlık değerlerine gönül vermiş ve bu anlamda örnek olmuş bir kurumdur. Öyle bir oluşum ki; Öncelikle kentine ve ülkesine, yani içinden geldiği toplumun her katmanına karşı sorumluluk duyan; üstünlük taslamayan; kentin hakimi değil; hadimi, hizmetkarı olan bir kurum. İlk amacı üyelerine hizmet vermek ve kent ekonomisini geliştirmek gibi görünse de; bu sorumluluk bilinciyle; Mersin’in eğitiminden sağlığına, kültür yaşamından işsizliğine her alanında bulunan bir kurumdur. Bu kurumun bir parçası olmaktan onur duyuyoruz” diye konuştu.

129. yılımız kutlu olsun

Başkan Aşut, “MTSO olarak, tüm kurum ve kuruluşlarımızla, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, Valiliğimizle, Belediyelerimizle, Yerel medyamızla; Kısacası tüm Mersin ile el ele çalışıyoruz, gayret ediyoruz. 129 yıllık bir Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak tüm Mersinlilerin, Mersin iş dünyamızın bilmesini ve inanmasını istediğim bir şey var; Mersin’in yarını bu günüden daha parlak, daha zengin, daha huzurlu ve daha mutlu olacaktır. Tüm bu başarıların arkasındaki sessiz kahramanlarımız olan üyelerimiz vardır, meclisimiz vardır, yönetim kurulumuz ve dinamik personelimiz vardır. Bizler, 129 yıllık bir çınara layık olma duygusu ve sorumluluğu ile çalışmaya devam edeceğiz. Bu anlamda; Kentimizin bu köklü kurumunu, dünden bugüne taşıyan herkese teşekkür ediyoruz. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası kentin birliğine, dirliğine, huzur ve zenginliğine katkı koymaya devam edecektir. Çünkü, Mersin ve Mersinliler bunlara layıktır. 129’uncu yılımız kutlu olsun” ifadesinde bulundu.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER