MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Meslek liselerinin önemi tiyatro gösterisiyle anlatıldı 19.04.2016 tarihinde yayınlandı

Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi projesi kapsamında, 19-25 Nisan tarihleri arasında, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi’nin ilk bölgesel etkinliği çerçevesinde Meslek Liseleri’nde ‘Meslek Profesörü” konulu tiyatro gösterisi sergilendi. 2016 yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen gösterilerle gençlere meslek liselerinin önemini, AB değerlerini ve mesleki eğitime yönelik AB’den iyi örnekleri anlatıldı. İlk olarak Evliya Çelebi Mesleki ve Anadolu Lisesi’nde başlayan gösterimler hafta boyunca 7 meslek lisesinde daha devam edecek.


Meslek liselerinin önemi tiyatro gösterisiyle anlatıldı

Matölye Kurucusu ve Matematik Öğretmeni Talip Cengiz tarafından yazılan oyun, Cengiz’in yanı sıra Mersin Tiyatro Derneği üyeleri tarafından sahnelendi. Gösteride, Zaman Gezgini Profesörü Bay Bilge ve yardımcılarının meslek liseleri ziyareti Avrupa Birliği’nden örnekler verilerek anlatıldı. Meslek liselerinin önemi, AB değerleri ve AB’deki iyi uygulamalara değinildi.

Evliya Çelebi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile başlayan gösterimler sırasıyla Zeytinlibahçe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Mersin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Yahya Günsur Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, İbni Sina İşitme Engelliler Meslek Lisesi, Hafsa Sultan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Fatma Aliye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde sahnelenecek oyunlarla devam edecek. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği tiyatro etkinliğinde çok sayıda AB yayını izleyicilere ücretsiz olarak dağıtıldı. Oyun sonunda MTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Benin Ergenç, sahneye çıkarak gençlerin Avrupa Birliği Türkiye ilişkileri üzerine sorularını cevaplandırdı.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER