MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin'in Gizemi Belgrad’ta ‘Yılın En İyi Turizm Filmi’ seçildi 06.09.2017 tarihinde yayınlandı

Akdeniz Turizm Forumu (MEDITOUR 2016) kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından hazırlatılan Mystery Of Mersin (Mersin’in Gizemi) isimli Mersin Tanıtım Filmi, katıldığı uluslararası festivallerden ödüllerle dönmeye devam ediyor. Şubat ayında düzenlenen ITB Berlin Golden City Gate Ödül Töreni'nden üçüncülükle dönen Mystery of Mersin (Mersin’in Gizemi) isimli film, bu kez Belgrad’ta düzenlenen Uluslararası SILAFEST Film Festivali’nde 200 film arasından ‘Yılın En İyi Turizm Filmi’ ödülüne layık görüldü. Film, Eylül ayı sonunda Cannes'da gerçekleşecek Kurumsal Medya ve TV Ödülleri töreninde de izlenecek.


Mersin'in Gizemi Belgrad’ta ‘Yılın En İyi Turizm Filmi’ seçildi

İzleyenlere kenti merak ettiren Mersin'in Gizemi Filmi, Mersin'in bir turizm destinasyonu olarak uluslararası platformda tanıtılması konusunda bir kez daha aracı oldu. Dünyanın önde gelen turizm tanıtım filmleriyle yarışan Mersin'in Gizemi, aldığı büyük ödülle dikkatleri bir kez daha Mersin'in üzerine çekti. Film, Mersin'e seyahat etme ve bu gizemi keşfetme konusunda büyük bir motivasyon oluşturması gerekçesiyle yeni bir ödülün sahibi oldu. Belgrad’ta düzenlenen Ödül Töreni’ne İstanbul Turizm Filmleri Festivali Festival Başkanı Can Saraçoğlu, MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar ve Filmin Yönetmeni Onur Kıratlı katıldı.
Konuyla ilgili MTSO’da düzenlenen basın toplantısına ise MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Kabadayı, Hakan Sefa Çakır ile Yönetmen Onur Kıratlı katılarak, filmin hazırlık aşamaları ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Toplantıda sözlerine, "Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak yönetmenimizle ve ortaya koyduğu eserle gurur duyuyoruz” diye başlayan Şerafettin Aşut, “Bu ödül bizlere bir kez daha gösterdi ki, inandığınız yolda ilerlerseniz şartlar ne kadar kötü olsa da rüzgarın yönünü değiştirmek sizin elinizde” ifadelerini kullandı.
Ardından Mersin’in Gizemi isimli filmin doğuş öyküsünü anlatan Başkan Aşut şu bilgileri verdi:
“Hatırlayacağınız üzere 2016, ülkemiz için zor bir yıldı. İki yılda bir, Akdeniz kentlerinden birinde düzenlenen MEDITOUR organizasyonunun Odamız ev sahipliğinde gerçekleşmesi böylesi zor bir yıla denk gelmişti. Zor günler geçirilse de MEDITOUR organizasyonun Türkiye ve Mersin'e gelince ‘düzenlenemedi’ denmesine gönlümüz razı olamazdı.
Diğer ülkelerden davet edilen misafirlerin Türkiye'ye gelmek istemeyeceği düşüncesi ile birçok uluslararası organizasyonun  ertelendiği hatta iptal edildiği bir dönemde, işte bu vatansever ruhla hayata geçti MEDITOUR. Tabii Akdeniz'in dört bir yanından misafirlerimizi Mersin'e gelmeye motive etmek için bizlerin de ekstra çaba sarf etmesi gerekiyordu. İşte tam da bu ortamda doğdu Mersin'in Gizemi.”

“Mersinli firmalarımızın hizmet kalitesine her zaman güvendik”
Akdeniz Turizm Forumu’nun somut çıktıları arasında yer alan Mersin’in Gizemi isimli filmin kentin bir turizm destinasyonu olarak uluslararası platformda tanıtılmasına bir kez daha aracı olduğunu dile getiren Şerafettin Aşut şunları söyledi:
“MEDITOUR hazırlıkları sırasında Mersinli bir firmamıza yaptırdığımız tanıtım filmimiz paylaştığımız her platformda, ki buna Genel Merkezi Madrid’de bulunan Dünya Turizm Örgütü de dahildir. Her zaman çok beğenildi ve nerede hazırlattığımız soruldu. Biz de her zaman gururla Mersin’de dedik. MEDITOUR Organizasyonumuz sırasında diğer tüm kalemlerde olduğu gibi tanıtım filmimizin çekiminde de kentimize, Mersinli firmalarımızın hizmet kalitesine güvendik ve bunda da ne kadar haklı olduğumuzu her ortamda gördük.
Çok kısa zamanda minimum maliyetlerle hazırlanan ve yurtdışında katıldığı tüm festivallerde büyük beğeni toplayan filmimiz Belgrad’ta çok yüksek bütçelerle hazırlanan Dubai, Portekiz, Kanarya Adaları gibi turizmde iddialı destinasyonların filmlerini arkasında bırakarak liderliği göğüslemiştir.”
Ardından Akdeniz Turizm Forumu’nun hazırlıkları hakkında kısaca bilgi veren Aşut, “Akdeniz'in neredeyse en doğusundaki Odamız ile en batısında diyebileceğimiz Malaga Ticaret Odası el ele vermişti. Öte yandan, ulusal ve yerel düzeyde de bildiğiniz gibi organizasyona katkı sunan çok kıymetli kurumlar ve birlikler vardı. Tabii, siz de hatırlayacaksanız köstek olmak isteyenler de eksik olmamıştı. ASCAME'nin sunduğu maddi destekten habersiz oturup dört işlem yapmışlardı kendi köşelerinde. Birbirleriyle klavye ortamında organizasyonu kötüleme yarışına girmişlerdi. Evet, maalesef niyeti çok da masum olmayan bu grup açıkça provoke etmeye çalıştı o dönemde MEDITOUR'u. Mersin'e getirmek için Oda olarak tam 4 yıl boyunca uluslararası boyutta  sürdürdüğümüz çalışmalardan ve ortaya konan onca emekten habersiz. Allah'a şükrediyorum ki o zaman birkaç delinin kuyuya attığı taşı kimse dikkate almadı. Bugün geldiğimiz noktada elde edilen başarı bunun en güzel göstergesi” dedi.

“Filmimiz Cannes Film Festivali’nde de gösterilecek”
Mersin’in Gizemi Filmi’nin başarı yolculuğunun bundan sonra da devam edeceğine dikkat çeken Şerafettin Aşut, Eylül ayı sonunda Cannes'da gerçekleşecek Kurumsal Medya ve TV Ödülleri töreninde de yine Mersin'in Gizeminin izleneceğini açıkladı.
Mersin’in Gizemi’nin artık bir marka olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Aşut, bu isim altında bir sosyal medya hesabı oluşturulduğunu bildirdi. Sadece uluslararası tanıtım değil, iç turizmde de çalışmalar olduğuna değinen Aşut şu bilgileri paylaştı:
“Bu yaz başı itibariyle ‘Mersin Seni Çağırıyor’ sloganı ile hazırlattığımız 4 kısa filmi eminim izlemişsinizdir. Bu filmlerin de Kasım ayında Bakü'de gerçekleşecek festivalde yarışacaklarını paylaşmak isterim. Bizler bu filmlerin gösterimini özellikle Mersin'e araçla gelinebilecek mesafedeki illerde gerçekleştirdik. 4 filmin toplamda 5 milyona yakın seyircisi var. Aslına bakarsanız somut sonuçlarını sanırım hepimiz gündelik yaşamımızda da fark ettik.”

Kıratlı: “Ticari kaygı gütmedik, her şey Mersin için”
Filmin Yönetmeni Onur Kıratlı da filmi ticari kaygılarla hazırlamadıklarını vurgulayarak, “Mersin sevdası ile yola çıktık ve bu duygularla çalışınca başarı da geldi” dedi.  Organizasyon sununda organizasyon yetkililerine de, “Bu kadar yüksek bütçeli film varken neden bizi seçtiniz? Sorusunu yönelttiğimde, çünkü sizin filminizde duygu vardı yanıtını aldım. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösterdi” dedi. Hobi olarak başladığı film çekimlerinde bugün gelinen noktada ödül almış olmanın mutluluğunu yaşadığını da kaydeden Kıratlı, “Bu filmi hazırlarken İstanbullu, İzmirli, Ankaralı firmalar yerine ben seçilmiştim. Bu büyük mutluluktu ama en büyük mutluluk ise MTSO gibi önemli bir kurumun, başkanının bana güvenmesiydi” ifadesini kullandı.
MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar ise toplantıda, “Onur Bey’e her zaman güvendik ve güvenmeye de devam edeceğiz. Bugüne kadar yüzümüzü hiç kara çıkarmadı” diye konuştu.

 

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER